WARNER HOYER: “SOMUT TEKLİF OLURSA GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ”

Lefkoşa, 20 Eylül 14 (.): Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Warner Hoyer, somut bir teklif gelmesi halinde Vasiliko’da doğal gaz kara sıvılaştırma terminalini görüşmeye hazır olduklarını açıkladı.

Alithia ve diğer gazeteler Hoyer’in bu sözü ile terminal konusunda Rum Yönetimi’yle işbirliğine açık kapı bıraktığı yorumunu yaptı.

Habere göre Hoyer, Avrupa’nın Ukrayna krizinden çok endişeli olması nedeniyle Avrupa Yatırım Bankası’nın Vasiliko’da kurulacak terminalin bütün inşaat masraflarını finanse etmek istediği yolundaki bilgileri teyit etmedi. Terminal inşaatını daha önce hiç duymadığını söyleyen Warner Hoyer küçük ve orta boy işletmelere büyük bir yatırım anlaşmasına imza atmak üzere Ada’da olduğunu kaydetti.

Hoyer “Hidrokarbon çıkarma prosedürünün devam ettiğini biliyoruz ancak henüz sonuç yoktur. Sonucun olumlu olmasını dilerim. Bu, bize sunulacak bir yatırım projesine dönüşürse denetleyecek ve görüşeceğiz. Ancak masaya bir proje konulana kadar herhangi bir taahhüt yoktur, ki halen proje sunulmamıştır da” dedi.

Habere göre aynı konuda konuşan Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, Rum tarafının bu konu ile ilgilendiğini belirterek “Elbette halen bu perspektifi netleştirme aşamasında değiliz ancak ilgileniyor ve ileri götürüyoruz” dedi.

Simerini Hoyer’in ayrıca, Avrupa Yatırım Bankası’nın, Kıbrıs sorunu çözülürse Maraş’ın yeniden imarına da ilgi duyduğunu söylediğini yazdı.

(ŞA/ŞEB)