AKEL GENEL SEKRETERİ ANDROS KİPRİANU VE DİSİ’NİN AP MİLLETVEKİLİ ELENİ THEOHARUS BİRBİRİNE GİRDİ

Avrupa Konseyi’nde, Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri nedeniyle Türkiye aleyhine alınan karar nedeniyle AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ile DİSİ’li Avrupa Milletvekili Eleni Theoharus birbirine girdiği bildirildi.

Politis “Karar İçin Kavga... AKEL Ve Eleni Theoharus Arasında Cephe” başlıklı haberinde, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun dün katıldığı bir radyo programında Avrupa Konseyi kararını AKEL’in başarısı gibi gösterdiğini ve Eleni Theoharus’u eleştirdiğini; Theoharus’un da zehir zemberek bir açıklamayla karşılık verdiğini yazdı.

Habere göre, Kiprianu’nun programda dile getirdiği “Bir Avrupa Milletvekili (bayan) güçlü bir karar çıkartacağını söyledi ama ağzını burnunu kırdı (yüzüne gözüne bulaştırdı)” sözüne tepki gösteren Theoharus, Kiprianu’yu, “Rum Avrupa milletvekilleri arasındaki iyi ilişkileri ve Kıbrıs sorunundaki işbirliklerini dinamitlemeye” çalışmakla suçladı.

AKEL’li 2 Avrupa milletvekilinin üyesi olduğu Avrupa Solu’nun (GUE/NGL) tek başına karar aldırmak şöyle dursun, bir değişiklik önerisini bile geçiremeyeceğini Kiprianu’nun da çok iyi bildiğine işaret eden Theoharus şunları vurguladı:

“AKEL liderliği ne Mari’den (Evangelos Venizelos Deniz üssündeki patlama), ne ekonomik yıkımdan, ne Troyka’nın gelişinden, ne toplumun çözülmesinden, ne diğer ‘başarılarından’, ne de hükümet ettiği dönemde Türk tarafına verdiği hediyelerden ve sunumlarından aklanabilir. Kararın tamamen kendi başarısı olduğunu göstermeye çalışması panikten kaynaklanıyor.”

Gazete, AKEL’in de yazılı açıklama ile karşı atağa geçtiğine işaret ederek, Theoharus’u gerçekleri çarpıtmakla suçladığını ve Kiprianu’nun radyoda yaptığı konuşmada değindiği şeyi şöyle aktardığını yazdı:

“Bugüne kadar ülkemize zarar veren büyük yalan sözlere son verilmesi gerekir. Ülkeyi, adaleti ve halkımızı gerçekten savunmak istiyorsak, ilkelere, delilli argümanlara ve gerçeğe dayanmalıyız. Sloganları bir yana bırakalım. Sloganlar onlarca yıldır hiçbir şeye hizmet etmedi. Aksine bize zarar verdi ve zarar vermeye devam ediyor.”