Aradip Belediye Meclisi’nin, dün, Krasa bölgesi sakinlerinin yoğun protestolarına rağmen hidrokarbon çalışmalarına destek hizmetleri verecek şirketlerin fabrika kurmasına bazı şartlar altında yeşil ışık yaktığı bildirildi.

Politis gazetesi Aradip Belediye Meclisi toplantısının, Meclis binası önünde toplanarak hidrokarbon çalışmalarına destek hizmetleri veren şirketlerin yerleşkeler inşa etmesine karşı çıkan (sanayi bölgesi yakınlarındaki) Krasa bölge sakinlerinin protestoları altında gerçekleştirildiğini belirtti.

Meclis toplantısında 6’ya kaşı 7 oyla Aradip 2’inci sanayi bölgesine iki fabrikanın kurulması için imar izinlerinin verilmesi kararı alındığını kaydeden gazete, yapılan açıklamaya göre bu fabrikalarda hidrokarbon çalışmalarına kullanılacak makinelerin depolanacağını, bakımlarının ve onarımlarının yapılacağını belirtti.

Habere göre Aradip Belediye Başkanı Evangelos Evangelidis, imar izinlerinin bazı şartlar altında verileceğini ve şirketlerin bunları kabul etmemesi durumunda izinlerin askıya alınacağını ifade etti.

Toplantıda hazır bulunan Çevreciler ve Ekologlar Hareketi Milletvekili Yorgos Perdikis ise Belediye Meclis üyelerinin temsil ettikleri vatandaşların sesini duymak yerine Merkezi Hükümetin talimatlarına kulak vermesinin üzücü olduğunu söyledi.

Kararın yerel yönetim için bir yara olduğunu ifade eden Perdikis, yerel yönetimlerin temsil ettikleri vatandaşları savunacak güce ve yürekliliğe sahip olmadığını belirtti.