BİR TARAFTAR GÖZÜNÜ KAYBETTİ

 APOEL ile AEL arasında geçen Salı günü oynanan maç öncesinde çıkan ve yaralanmalarla tutuklamaların olduğu olaylarda, herkes sorumluluğu bir başkasının üzerine atıyor.

APOEL ile AEL arasındaki maç öncesinde çıkan olaylar, gazetelerin bugünkü gündemlerinde de yer almaya devam etti.

Alithia gazetesi “Yonas Nikolau Polisi Uyarıyor... Kelle Alınacak” başlıklarıyla manşetten ve “Bugün Bir Göz, Yarın Bir Can” başlığıyla iç sayfadan verdiği haberinde, maç öncesinde çıkan ve bir kişinin gözünü kaybettiği, birçok kişinin tutuklandığı, aralarında 6 polisin de olduğu 15 kişinin hastaneye kaldırıldığı olaylar konusunda polisin sorumluluğu taraftarlara, taraftarların polise, bazı kulüplerin de Rum Yönetimine attığını yazdı.

Habere göre olayların çıktığı noktada polis eksikliğinin objektiflere takıldığını kaydeden gazete, “Tabi ki polisin her bir metrekarede hazır bulunma rolü yoktur, ancak AEL taraftarlarının Limasol’dan (Lefkoşa Rum kesimine) gidişi ve aynı saatlere denk gelen APOEL taraftarlarının önceden kararlaştırılmış yürüyüşü göz önünde bulundurulsaydı olayların çıktığı bölgede ciddi polis gücü bulundurulması gerekirdi” şeklinde yazdı.

BAKAN POLİSE İŞARET EDİYOR

Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Yonas Nikolau gazeteye yaptığı açıklamada, sorumluluğun, asayişin sağlanması yükümlülüğü olanlara dağıtılacağını belirtti. Nikolau, asayişin sağlanmasında bir eksiklik varsa, güvenlik yetkilisinin kovulma ihtimali de dahil, cezalandırılacağını da söyledi.

Gazete, Nikolau’nun stat dışında meydana gelen olaylarla ilgili hazırlanan raporu teslim aldığını ve bugün Polis liderliğinin de katılacağı bir toplantı yapacağını kaydetti. 

POLİS HERKESİ ÖZELEŞTİRİYE ÇAĞIRDI

Gazeteye göre, polis ise yaptığı açıklamada, taraftarların polis eşliği olmaksızın toplu olarak hareket etmemesi konusunda futbol örgütleriyle anlaşma yapılmasına karşın AEL taraftarlarının bir kısmının buna uymadığını belirterek,  APOEL taraftarlarından bazılarının da belirlenen güzergahın dışına çıkması sonucu AEL taraftarlarıyla karşı karşıya kaldığını anlattı.

Çıkan olaylar konusunda herkesi özeleştiri yapmaya çağıran Polis, şimdiye kadar elde edilen veriler ve operasyon planı incelendiğinde bazı eksiklikler ve ihmaller bulunabileceğine de işaret ederek, idari soruşturma başlatıldığını söyledi.

Polis, tüm sorumluluğun kendilerine atılmasını da eleştirerek, yapılan toplantılarda anlaşmaya varılanları hayata geçirmediğini söylediği futbol ve diğer örgütlerinin sorumluluklarına işaret etti.

Rum Polis Birliği Başkanı Andreas Simenu da, dün katıldığı bir programda, her defasında sorumluluğun polise atıldığına dikkat çekerek, kimsenin uyuşturucu ya da alkol etkisindeki taraftarları görmediğini, ya da kulüplerle devletin sorumluluğundan bahsetmediğini belirtti.

FUTBOL ÖRGÜTLERİ

Habere göre APOEL açıklamasında, olaylar konusunda her zaman olduğu gibi
Polisin, sorumluluğu kargaşacılara, takım yönetimlerinin yetersiz polis gücüne yüklediğine işaret ederek, bu durumun herkesi endişelendirmesi gerektiğini kaydetti.

AEL ise yaşananları kınayarak sorumluluğu polise attı.

PARTİLER

Habere göre, muhalefet partileri ise açıklamalarında, yaşananları kınayarak, sorumluluğu polis ve yetkili bakana attılar.

BİR TARAFTAR GÖZÜNÜ KAYBETTİ

Öte yandan çıkan olaylarda bir taraftarın gözünü kaybettiğini yazan gazete, olayın tanıklarına ve polis soruşturmasına göre söz konusu şahsın olaylara karışmadığını, sadece babasıyla maça gittiğini ve yanlış zamanda yanlış noktada bulunduğunu aktardı.