Rum anamuhalefet partisi DİSİ başkanı Nikos Anastasiadis, Avrupa Halk Partisi (AHP) toplantısına katılmak üzere gittiği Brüksel’de, bir dizi temaslarda bulunuyor.

Politis, Anastasiadis’in, Brüksel ziyareti çerçevesinde, Avrupa Halk Partisi toplantısına katılacak olan devlet ve hükümet başkanlarıyla, aynı zamanda Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barosso ile temaslarda bulunduğunu yazdı.

Gazete, Rum siyasetçinin, Brüksel’deki muhataplarını, “partisinin önümüzdeki Aralık ayında Güney Kıbrıs’ta yapılacak olan Avrupa Halk Partisi (AHP) zirve toplantısıyla ilgili hazırlıkları” hakkında bilgilendirdiğini kaydetti.

Haberde, Anastasiadis’in, “AB’nin Enerji Güvenliği” konusunun; AHP’nin, Güney Kıbrıs’ta yapılacak olan toplantısının ana konusunu teşkil etmesi önerisinde bulunduğu da ifade edildi.

Gazete, Anastasiadis’in, Brüksel’deki muhataplarını, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği temaslarla ilgili bilgilendirdiğini de ekledi.