Fileleftheros gazetesi Anastasiadis’in New York borsasında çalışmaların kapanışını ilan etmek üzere buradaki ünlü balkona çıkarak çanı çaldığını yazdı.

“Anastasiadis çanı o kadar hızlı çaldı ki ahşap çekiç kırılıp baş kısmı savruldu” ifadelerine yer veren gazete, böyle bir durumun daha önce de yaşandığını belirtti.

Simerini gazetesi ise Anastasiadis’in dün “Kıbrıs’a Yatırım Yapınız” konulu foruma katıldığını da yazdı.

Habere göre bu forumun çalışma yemeğinde konuşan Anastasiadis, Rum Hükümeti’nin, ABD ile ekonomi, bankacılık, denizcilik, taşımacılık, turizm ve enerji alanlarda iş birliğini güçlendirme ve genişletmeye büyük önem verdiğini belirtti.

Anastasiadis, yönetime ilk geldiğinde Güney Kıbrıs’ın, yatırım derecesinin 12 puan altında olduğunu belirterek, şimdi uluslararası yatırım toplumunun Güney Kıbrıs’a güveninin tam olarak sağlanması yolunda bulunduklarını ifade etti.

Son yıllarda ABD’nin Güney Kıbrıs’a önemli yatırımlar yaptığına dikkat çeken Anastasiadis, bunun daha fazla artmasını hedeflediklerini söyledi.

Enerji şirketlerden Noble ve ExxonMobil’in Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisinde faaliyet gösterdiğine de dikkat çeken Anastasiadis, bunun, Güney Kıbrıs’ın çalkantılı Doğu Akdeniz bölgesinde güvenilir bölgesel faktör olarak oynadığı rolüne güvenin bir göstergesi olduğunu savundu.

Habere göre çalışma yemeğinde konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Jonathan Koen ise Güney Kıbrıs’ın ekonomisinin iyileştirilmesi konusunda elde ettiği başarıdan övgüyle söz etti.

Konuşmasında Kıbrıs sorununa da değinen Koen, bir çözümün, sadece Kıbrıs’ın değil, Avrupa ve Doğu Akdeniz bölgesinin de yararına olacağını söyledi.