“KIBRIS CUMHURİYETİ VARSA, BAŞKANLIĞA ADAY OLACAĞIM. İYİ VEYA KÖTÜ ÇÖZÜM OLURSA SİYASETİ BIRAKACAĞIM”

DİSİ Avrupa Milletvekili Eleni Theoharus Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i seçim öncesinde verdiği Kıbrıs sorunuyla ilgili vaatleri tutmamakla, seçmeni aldatmakla suçladı ve 2018’de Rum Yönetimi Başkanlığı’na aday olacağını açıkladı.

Alithia Theoharus’un katıldığı bir radyo programında “2018’de Kıbrıs Cumhuriyeti varsa, başkanlığa aday olmayı planlıyorum. Kıbrıs sorunu iyi veya kötü şekilde çözülürse siyaseti bırakacağım” dediğine dikkat çekti.

Habere göre Anastasiadis’in uygulamakta olduğu politikanın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirten Theoharus “Seçim öncesinde A’yı kabul etmeyeceğini, B’yi kabul etmeyeceğini söyledi. Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla seçim vaatlerini yerine getirmedi” diyerek Anastasiadis’in seçmeni aldattığı imasında bulundu.

Theoharus “Nikos Anastasiadis beni çok hayal kırıklığına uğrattı ve zannederim çaba, önümüzdeki günlerde çözüm olacağı tezine götürülmemiz, çok önceden yoluna konulmuş olguları partide resmi ağızlardan işitmemiz ve bunun ortak hedef olması ve bir anda bir referandumun onaylanmasını beklememiz çabasıdır” şeklinde konuştu.

Theoharus’a siyasi tezleri parti liderliğinin resmi tezlerinden çok uzakken DİSİ’de kalmaya devam etmeyi doğru bulup bulmadığı da soruldu. DİSİ’deki çok sesliliğin, Annan planı referandumuyla ilgili Yüksek Konsey’de azınlığın tezinin (DİSİ’de) hâkim olduğu 2004’ten beri var olduğunu söyleyen Theoharus “Parti seçmeninin yüzde 67’si Yüksek Konsey’in bu kararına kulak asmadı. Parti içerisinde, DİSİ liderliğinin zaman zaman dile getirdiği tezleri paylaşmayan çok kişi var”  dedi.