Anastasiadis: "Kıbrıs Birleşik Devletleri Şakaydı"

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Sabah gazetesine yaptığı “gönlümdeki isim Kıbrıs Birleşik Devletleri” açıklamasının ve Rum sosyal medyasında gündem olması ve esprili yorumlar yapılması üzerine Rum yönetimi Anastaiadis’in “şaka yaptığını” açıkladı.

Alithia ve diğer gazetelere göre Anastasiadis Sabah muhabirine röportaj verirken kendisinin de orada hazır bulunarak röportajı kaydettiğini söyleyen Rum Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos Anastasiadis’in “şaka yaptığını” belirterek şu detayları verdi:

“Kesinlikle söyleyebilirim ki Başkan Anastaiadis ‘kurulacak yeni devletin ismi ne olacak?’ sorusuna karşılık ‘bu konuyu henüz konuşmadık. Sorduğunuz için teşekkür ederim çünkü dostum Akıncı’nın, Birleşik Kıbrıs Federasyonu gibi bir şey olacağını söylediğini işittim. Ben de -aramızda şakalaştık- neden United States of Cyprus olmasın dedim’ ifadesini kullandı. Başkan Anastasiadis’in Birleşik Devletler ifadesini, ‘keşke özlü konulara çözüm bulsak. İsim çözüme engel olabilecek en son şeydir’ ifadesini vurgulamak için şaka yollu kullandığı açıktı.”

“KIBRIS CUMHURİYETİ İSMİ VE BAYRAĞI KORUNSUN DİYE” İKİ TOPLUMLU İMZA İNİSİYATİFİ

Gazete devamla Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’nin sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti” isminin ve bayrağının çözümden sonra da kalması için Kıbrıslı Rumlardan ve Türklerden imza toplamaya başladığını haber verdi.

Hareket Başkanı Yorgos Perdikis’ın, siyasi partilere ve örgütlere, ana figürlerini Başdoğrultmacı çiftinin oluşturacağı bir Hareket oluşturmak hedefli öneri sunacaklarını açıkladığına işaret eden gazete devamla şunları yazdı:

ANA FİGÜR BAŞDOĞRULTMACILAR

“Perdikis işgal bölgelerinde Şener Levent’le, evine Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı astığı için yargılanan Kıbrıslı Türk çiftle ve diğer örgütlerle halen temas edildiğini söyledi, sözünü ettiği hareketi şöyle izah etti:

‘Yani, Kıbrıs Cumhuriyeti adının ve bayrağının çözümden sonra da kalmasını imzalarıyla destekleyecek, Kıbrıslı Türklerden ve Rumlardan imza toplayacak vatandaş ve örgütlerden müteşekkil bir inisiyatif grubu oluşturacağız. Pazartesi gününden itibaren başlıyoruz. Bu talebin topluca destekleneceğine dair Yunanca ve Türkçe muhtıralarımız olacak.”

Simerini de haberi “Başkan’ın Çözüm Şakası... Ekologlardan ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ İsminin Korunması İçin İki toplumlu İnisiyatif” başlığıyla aktardı.