DRUSİOTİS SON KİTABI İLE RUSYA’NIN GÜNEY KIBRIS’TAKİ BÜYÜKELÇİSİ’NİN TEPKİSİNİ ÇEKMİŞ, RUM-RUS İLİŞKİLERİNDE KRİZE NEDEN OLMUŞTU

FOTİU’YA “İNSANİ KONULAR KOMİSERLİĞİ”

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, yazdığı son kitap nedeniyle Rum-Rus ilişkilerinde kriz yaratan Makarios Drusiotis’in görevine son verdi.

Fileleftheros, Drusiotis’in Rum Yönetimi Başkanı’nın danışmanlığı görevinin eylül ayı sonunda sona ereceğini, Köşk’ten ayrılışının, Rusya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi’nin büyük tepkisine neden olan, süper güçlerin 1974’teki rolüyle ilgili son kitabı ile alakalı olduğunu yazdı.

Gazete, Drusiotis’in, yeni Rum Komiser Hristos Stilianidis’in ofisinde çalışmak üzere Brüksel’e atanacağını haberine ekledi.

FOTİU’YA “İNSANİ KONULAR KOMİSERLİĞİ”

Öte yandan Alithia, Anastasiadis’in, Keti Kliridis’in istifası ile boşalan İnsani Konular Komiserliği’ne Savunma eski Bakanı Fotis Fotiu’yu atamakta kararlı olduğunu, atama kararının bugünkü Rum Bakanlar Kurulu’nun ardından açıklanabileceğini bildirdi.

Gazete Anastasiadis’in, BM Genel Kurulu için New York’a hareketi öncesinde iki yeni konseyin kuruluşunu da ilan edeceğini belirtti. Bunların, başkanlığı için akademisyen Mihalis Attalidis’in adı geçen Jeostratejik Araştırmalar Konseyi, ötekinin de başkanlığı için Teknik Üniversite (TEPAK) öğretim görevlisi Andreas Pullikas’ın adının geçtiği Enerji Politikası Konseyi olduğunu hatırlattı.

Gazete, Jeostratejik Araştırmalar Konseyi üyelikleri için adı geçenleri, Y. Zaruna, Yorgos Kentas, Elenas Stavru, Nikos Muduros ve Niyazi Kızılyürek olarak sıraladı.