Güney Kıbrıs’ta 28 Ocak ve 4 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen Rum Başkanlık seçimlerini kazanan Nikos Anastasiadis’in, ikinci 5 yıllık görevine, bugün Meclis’teki yemin törenin ardından resmen başlayacağı belirtildi. 

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı  Nikos Anastasiadis’in, bugün saat 11:30’da, Rum Meclisi’nde yemin edeceğini yazdılar. 

Gazete Anastasiadis’in, yemin etmesinin ardından, Meclis kürsüsünden, enerji konularının, ileri sürdükleri “Türk provokasyonlarının” nasıl ele alınacağı, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin hangi koşullar altında başlayacağı konularında mesajlar vereceği bir konuşma yapacağını da belirtti. 

Gazete yeni kabinenin ise yarın yemin ederek göreve başlayacağını anımsattı. 

KİPE MECLİS’TEN CANLI YAYINLARA BAŞLIYOR 

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Haber Ajansı’nın (KİPE), bugün ilk kez, Rum Meclis oturumlarını televizyon yayınıyla canlı vermeye başlayacağını yazdılar. 

KİPE ile Rum Meclisi arasından varılan anlaşmanın ardından Rum Meclis oturumları, herkesin ulaşabileceği şekilde, KİPE’nin resmi web sitesindeki özel simge aracılığıyla, canlı olarak yayınlanacağını yazan gazete KİPE Yönetim Kurulu Başkanı Larkos Larku’nun KİPE aracılığıyla Meclis’ten canlı yayın gerçekleştirilmesi şeklindeki gelişmeyi “çok önemli” olarak nitelendirdiğini belirtti. 

Habere göre Larku, konu hakkında yaptığı açıklamada, Meclis salonuna robotik televizyon kameraları yerleştirildiğini ve özel bir platform aracılığıyla meclis çalışmalarının canlı olarak yayınlanacağını ifade etti.