Limasol-Trodos yolu üzerindeki (Palodia köyü yakınları) “Afrodit Tapınağı FFK Sauna Club” isimli “sağlık merkezi”ne Salı gecesi Rum polisi tarafından operasyonda,  45 yaşındaki bir Rus tarafından işletilen binanın aslında tam teşekküllü ve teknolojik bir genelev olduğu ortaya çıktı.

Fileleftheros “Sağlık Merkezini Geneleve Çevirdiler” başlıklı haberinde “Afrodit Tapınağı”nda yaşananlarla ilgili ihbar alan Rum polisinin Salı gecesi müşteri kılığında girdiği binaya, sağlık dışındaki hizmetler de verildiğini saptadıktan sonra baskın yaptığını, bu kapsamda işletmeci Rus’u ve 19 çalışanı tutukladığını yazdı.

Gazete binaya müşteri olarak giren iki polisin bileklerine, merkezde verilen jakuzi, sauna, hamam ve “diğer” hizmetlere bilgisayar kontrolünde giriş imkânı sağlayan çipli bilezikler takıldığını, ve “diğer hizmetlerin” nasıl verildiğini saptadıklarını, ardından da diğer ekiplerin şok baskın yaptığını yazdı.

Habere göre merkezde çalışan Romanya,  Rusya, Bulgaristan, Moldovya ve Fas’tan toplam 14 kadın ile DJ, aşçı, bulaşıkçı ve güvenlik görevlisi olarak çalışan 6 erkek tutuklandı. Merkezin genelev olarak çalıştırıldığını ispatlayan emarelere, bin 885 Euro tutarında nakit paraya ve kapıdaki çipli bilezikleri kontrol eden bilgisayar sistemine el konuldu. İşletmeci Rus hakkında mahkemeden 6 gün tutukluluk emri alındı.

Diğer gazeteler de Yunanistan’daki Partenon tapınağının bir kopyası olarak inşa edilen süper lüks “merkezi” yansıtan fotoğraflarla birlikte geniş yayınladıkları haberlerine şu başlıkları attılar

Politis “Afrotit Tapınağı Eylemleri ve Kurbanları Gizliyordu... Gözalıcı ‘Hizmet’... Yöneticisi ve 13 Kadın Gözaltında”, Haravgi “Afrodit Tapınağı 5 Yıldızlı Harem İdi”, Alithia “Kıbrıs’taki En Büyük ‘Genelev’”, Simerini “Afrodit Tapınağı Yasadışı Sırları Gizliyordu... Polis Limasol’da Süper Lüks Genelevi Deşifre Etti”

(ŞA/KAR)