TÜRKİYE ALEYHİNE EK ÖNLEMLER ALINMASINI İSTİYORLAR

: Rum Ulusal Konseyi’nin iki günlük toplantısının ardından, “Türkiye’ye siyasi bedel ödetmek” maksadıyla açıkladığı 8 maddelik önlemler siyasi partileri tatmin etmedi.

Fileleftheros “Çoğunluk, Türkiye’ye Karşı Ek Önlemler İstiyor... Ulusal Konsey’de Başlayan Tartışma Kamuoyu Önünde Devam Ediyor” başlıklı haberinde, Rum siyasi partilerinin dün Türkiye aleyhine aldıkları önlem kararlarını yeterli bulmadıklarını belirterek, ek önlem alınması taleplerini açıkladıklarını yazdı.

Habere göre, DİSİ Başkanı Averof Neofitu, daha çok önlem alınması gerekmesi halinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in konseyi her an yeniden toplayabileceğini açıkladı. Gazete, Neofitu’nun bu açıklamasının, Salı günkü toplantıda Türkiye’ye karşı, öteki partilere kıyasla daha ılımlı önlemleri savunduğu suçlamalarına cevap niteliğinde olduğunu yazdı.

Habere göre, bütün partiler açıklamalarında, ek önlem alınması görüşünü paylaşırken, AKEL ve EDEK, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun son açıklamalarını öne çıkardı. EURO.KO, siyasi partiler arasında yakalanan bu birlik havasının bozulmaması gerektiğine işaret etti. DİKO, Ekologar ve Çevreciler Hareketi ile Vatandaşlar İttifakı  “Türkiye’ye gerçek bedel ödetecek başka önlemler de alınması” talebine vurgu yaptı.

Simerini haberi “Önlemlerin Artırılmasını İstiyorlar... Türkiye’ye, Kıbrıs Aleyhine Planlarını Alaşağı Edecek Gerçek Siyasi Bedeller Ödetilmeli... Aynı Zamanda Davutoğlu’nun Yeni Kışkırtıcı Açıklamalarını Şikayet Ediyorlar” başlığıyla aktardı.