20. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE RIZKI İÇİN İKİ AYRI TÖREN DÜZENLENECEK

 Kıbrıs Türkü'ne, milletvekili, belediye başkanı, spor adamı ve serdar olarak hizmetleri bulunan ayrıca çalışma hayatına da katkılarda bulunmuş, halkın "Ziya Baba"sı Ziya Rızkı, ölümünün 20’nci yıldönümünde törenlerle anılacak.

Ziya Rızkı Vafkı’ndan yapılan açıklamaya göre, Rızkı için 27 Ekim Pazartesi günü Girne’de iki ayrı tören düzenlenecek. İlk tören saat 09.30’da Ziya Rızkı’nın büstü önünde yer alacak ve büste çelenkler konularak saygı duruşunda bulunulacak.

İkinci tören ise Ziya Rızkı’nın Karaoğlanoğlu Mezarlığı’ndaki kabri başında saat 10.15’te düzenlenecek. Buradaki törende de Rızkı’nın yaşamı ve yaptıklarıyla ilgili konuşmalar yapılacak, kabre çiçekler konulacak.

Bu arada, Çatalköy Belediyesi’ne bağlı Tiyatro Su da, sezonun ilk oyunu “Padişah-ı Hal-i Osman” oyununu Ziya Rızkı anısına sahneleyecek.

İki perdelik absürd komedi “Padişah-ı Hal-i Osman” adlı oyun, 28 Ekim Salı akşamı saat 20.00’de Girne Amerikan Üniversitesi Spektrum Salonu’nda sahnelenecek.

Limasol’da Serdarlık, İş Bulma Dairesi Müdürlüğü yapan, spora büyük katkılarda bulunan ve 1970 yılında Temsilciler Meclisi üyeliğine seçilen Ziya Rızkı, 1975 yılında oluşturulan kurucu mecliste de görev yapmış, iki dönem Girne Belediye Başkanlığı, bir dönem de Cumhuriyet Meclisi’nde milletvekilliği yapmıştı.

1981 yılında Cumhurbaşkanlığına da aday olan Ziya Rızkı, 1994 yılında yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetmişti.