Zimmetine geçirdiği miktar 1 Milyon TL olduğu iddia ediliyor!

Evolve Park, isimli iş yerinde genel müdür olarak çalışan ve şirkete ait yüklü miktardaki parayı zimmetine geçirdiği gerekçesiyle tutuklanan zanlı Gizem Kaya yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

 

Mağusa’da konaklama ve otel olarak faaliyet gösteren ‘Evolve Park’ isimli işyerinde Genel Müdür olarak çalışan ve konu iş yerinde bulunan cafe, restoran, market ve resepriyona ait stoklarda bulunan yiyecek içeceklerin satışını yaparak elde ettiği yüklü miktardaki parayı şirket kasasına yatırmayarak zimmetine geçirdiği gerekçesiyle tutuklanan zanlı Gizem Kaya dün yeniden Mağusda Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kaya’nın tutukluluk süresi 7 gün daha uzatılırken, zanlının zimmetine geçirdiği meblağın yaklaşık 1 milyon TL. olduğu tahmin ediliyor.

Polis Memuru Mehmet Emin Doğan, dış murakıbın hazırladığı ve 1 Ocak 2017 ile 30 Ekim 2017 tarihleri arasını kapsayan ‘Evolve Park’ şirketine ait muhasebe raporlarının temin edildiğini belirterek, raporda 2017 yılı içerisinde şirket kasalarına girmesi gereken 239 bin TL’nin kasalara girmediği ve iş yerine ait tüm yetkilerin genel müdür olan Gizem Kaya’ya ait olduğunu ve muhasebedeki değişikliklerin düzenlemelerini kendisinin yaptığının tespit edildiğini açıkladı. 2016 yılına ait kayıtların henüz temin edilmediğini ve müşterilere ulaşılamadığını belirten Doğan, konu iş yerinde müşteriler tarafından 20 gün konaklamalar yapıldığını ve bunun zanlı tarafından 10 güne düşürülerek kalan miktarı zimmetine geçirdiği yönünde iddialar ve ifadelerin de mevcut olduğunu açıkladı.

 

Bana kumpas kuruldu

Meselenin tahkikat memuru Mehmet Emin Doğan, zanlı Gizem Kaya’nın 4 Kasım tarihinde verdiği 6 sayfalık gönüllü ifadesinde kendisine kumpas kurulduğunu, konu suçu işlemediğini beyan ettiğini ve zanlının bazı iddialarda bulunup bazı isimlerden bahsettiğini açıkladı.

 

7 gün daha tutuklu kalacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Gizem Kaya’nın tahkikat maksatları bakımından 7 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Gamze Pir Baykur - Yenibakış