Lefkoşa, 1 Temmuz 15 : Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından 14. Uluslararası Zeytin Festivali kapsamında düzenlenen 4. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na 56 ülkeden 224 çizer katıldı.

Girne Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmayla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün yanı sıra yarışmaya katılan eserleri değerlendirecek olan Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Musa Kayra, dernek yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Çakmak, Mustafa Azizoğlu, Serhan Gazioğlu ile Girne Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Derman Atik, Bulgaristan’dan Yordanka Lyubenova, ABD’den John Lent, Türkiye’den Muhittin Köroğlu, Almanya’dan Hayati Boyacıoğlu ve Uluslararası Karikatür Örgütleri Federasyonunu (FECO) temsilen Yunanistan’dan Grigoris Georgiou katıldı.

GÜNGÖRDÜ: “YARIŞMA ÜLKE TANITIMINA KATKI YAPIYOR”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü yaptığı konuşmada, uzun bir aradan sonra geçen yıl başlattıkları Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nın bu yıl artan bir heyecanla devam ettiğini söyledi.

Nidai Güngördü, 29 Haziran’da başvuruların tamamlandığını belirterek, bu tarihten sonra yapılan başvuruların gelecek yıl değerlendirileceğini ifade etti.

Uluslararası izolasyona rağmen 56 ülkeden 224 çizerin 459 eserle yarışmaya katıldığına dikkat çeken Güngördü, yarışmanın ülke tanıtımına büyük katkı yaptığını kaydetti.

Yarışmaya gelen eserlerin, bu günden itibaren jüri üyeleri tarafından değerlendirilmeye başlanacağını, ardından, ödüle layık görülen eserlerin taklit ya da kopya olup olmadığının belirlenmesi için bir süre askıda bırakılacağını anlatan Güngördü, uluslararası karikatür otoritelerinin değerlendirilmesine başvurulmasının ardından kazananların açıklanacağını aktardı.

Güngördü, ödül töreninin ise Ekim ayında gerçekleşecek 14. Zeytin Festivali’nde yapılacağını sözlerine ekledi.

(DOĞ/ÖK) FOTOĞRAFLI