Gazimağusa Belediyesi tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali kapsamında Salamis Antik Tiyatro’da dün akşam sahneye çıkan Türkiye’nin güçlü seslerinden Zara festival seyircisini coşturan muhteşem bir performans sergiledi. Neşet Ertaş, Kayahan ve Orhan Gencebay gibi ünlü sanatçıların şarkılarını da büyük bir başarı ile seslendirerek izleyenlere adet müzik ziyafeti sunan Zara, güçlü sesiyle Türk Halk Müziği dışındaki şarkıları da ne kadar iyi söylediğini bir kez daha gösterdi. Özel repertuarında yer verdiği Mağusa Limanı ve zılgıtların atıldığı Diyarbakır şarkısı Eşarbını Yan Bağlama ve diğer şarkılarını festival izleyicisinin eşliğinde söyleyen Zara, şarkılara yaptığı yorumlar ve sıcak tavırlarıyla da beğeni topladı.

Bu yıl, 18 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında birbirinden kaliteli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam eden Salamis Antik Tiyatro, 2 Temmuz’da Burhan Öcal ve İstanbul Oriental Ensemble, 5 Temmuz’da Hüseyin Kırmızı Project, 7 Temmuz’da Gökhan Türkmen ve 9 Temmuz’da Lara Fabian’ı ağırlayacak.

 

Etkinlik biletleri, Lefkoşa, Mağusa ve Girne Deniz Plazalardan, Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden ve etkinlik girişlerinden alınabilir. Festival hakkında Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nin 630 0 500 numaralı telefonu vehttp://www.magusa.org/festival isimli web sayfasından daha fazla bilgi edinilebilir.