Zanlı Sayısı 4’e Düştü
Çalıntı kredi kartlarından sahtekârlık yoluyla 88 bin 550 TL para çektikleri öne sürülen Buğra Biren ve Petra Jeane Turan delil yetersizliğinden serbest bırakıldı

Girne’de çalıntı ve kayıp olan kredi kartlarından sahtekârlık yoluyla 88 bin 550 TL para çektikleri öne sürülen zanlılar H.G, H.A, M.Y, V.B hakkındaki polis soruşturması devam ederken, suçla bağlantılı tutuklanan Buğra Biren ve Petra Jeane Turan ise delil yetersizliğinden dolayı serbest bırakıldı. Haklarında soruşturma devam eden 4 zanlı ise dün ek süre talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli polis, 18 Ağustos tarihinde aldıkları bir ihbarda H.A’ya ait Girne’de faaliyet gösteren kuyumcu dükkânında çalıntı ve kayıp kredi kartları ile işlem yapıldığı bilgisi üzerine soruşturma başlattıklarını söyledi. Polis, ihbar üzerine başlatılan soruşturmada H.G, H.A, M.Y, V.B’yi “Sahte belge düzenleme”, “Sahte belgeyi tedavüle sürme” ve “Sahtekârlıkla mal temini” suçlarından tutuklandıklarını belirtti.

Polis, iş yeri sahibi zanlı H.A’nın verdiği bilgide zanlı H.G’nin mail­order sistemi ile toplamda 7 kez çekiliş yaptığına ve 88 Bin 550 TL karşılığında altın aldığına dair ifade verdiğini kaydetti. Zanlılardan H.G’nin gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini kaydeden polis, ifadesinde diğer zanlılarla ilgili bilgi verdiğini de açıkladı. Mesele ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini, 10 kişilik bir ekip kurulduğunu ve iki polisin Gazimağusa’da da soruşturma yürüttüğünü belirten polis, 50 kişinin sorgulandığını, 6 kişiden ifade aldıklarını söyledi. Polis, soruşturmanın sürdüğünü, aranan iki şahsın daha olduğunu, Aksay’a ait pos cihazının inceleme altında olduğunu ifade ederek, zanlıların tutukluluk süresinin 6 gün daha uzatılmasını talep etti.


Diyalog