KKTC’de yayıncılıkla ilgili sorunlar, Yayın Yüksek Kurulu (YYK), Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Kıbrıs Türk Televizyonlar Birliği’nin ortak toplantısında ele alındı.


YYK’nın davetlisi olarak KKTC’de bulunan RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun ve beraberindeki heyet, bugün öğleden sonra Lefkoşa Merit Hotel’de, YYK Başkanı İlkay Diren ve kurul üyeleriyle çalışma toplantısında bir araya geldi.


YYK’dan lisans almış tematik yayın yapan televizyonların Türkiye mevzuatına göre yaşadığı sıkıntıların, Türkiye televizyonlarının KKTC’de de izlenen reklamlarının KKTC televizyonlarının reklam alabilmesi açısından yarattığı sorunlar ve DVB-T yayınlara geçiş hazırlıkları gibi konuların görüşüldüğü toplantının ikinci bölümüne, Kıbrıs Türk Televizyonlar Birliği temsilcileri de katıldı.


RTÜK Başkanı Dursun, YYK Başkanı Diren ve Televizyonlar Birliği temsilcisi TV yöneticileri ile üyelerin görüşlerini ifade ettiği toplantıda, yaşanan sorunların aşılması için olumlu gelişmeler ve karşılıklı anlayış sağlandı.