Yüksekten Düştüğü Belirlendi
Değirmenlik taş ocağında çalışan 49 yaşındaki Nuri Turan şantiyede ölü bulundu

Ekmek parasını kazanmak için Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a gelen ve ailesi ile birlikte Minareliköy’de yaşamını sürdüren 49 yaşındaki Nuri Turan, dün sabah 09.30 civarında, Premix Beton Şantiyesi içerisinde ölü olarak bulundu. Erken vedası ile başta ailesi ve çalışma arkadaşlarını hüzne boğan Turan’ın ölümüyle ilgili çeşitli iddialar da ortaya atıldı. Yetkililer, Turan’ın intihar etmiş olabileceğinden şüphelenirken, şantiyede çalışan arkadaşları yüksekten düştüğü iddiasında bulundu. Evli olan Turan’ın, eşi ile Kuzey Kıbrıs’ta çalışma izniyle bulundukları öğrenildi.

“Çok iyi bir insandı”
Turan’ın bir arkadaşı, ailenin yaklaşık 3­4 yıldan beridir Kıbrıs’ta yaşadığını söyledi. Arkadaşı, “Ailece karıştığımız, çok iyi insanlardır. Rahmetli Nuri, işinde gücünde bir adamdı. Köydeki herkes onu severdi. Acı haberi aldığımızda şok olduk. Yoldan geçerken herkese seslenir, hal hatır sorardı. Allah ona rahmet, ailesine de sabır versin” dedi.

Naaşı Türkiye’ye gönderilecek
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Turan’ın cenazesi üzerinde yapılan otopsinin sonucu açıklandı. Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz’den alınan bilgiye göre Turan, yüksekten düşme ile uyumlu çoklu kaburga kemikleri kırıkları, göğüs kemiği kırığı, iç organ yaralanması, büyük damar yaralanması ve iç kanamaya bağlı olarak yaşamını yitirdi. Yetkililerden alınan bilgiye göre Turan’ın naaşı, bugün Türkiye’ye gönderilecek.

Diyalog: Melin DOBRAN