Girne Belediyesi’nin, Yukarı Girne 4. Etap Kanalizasyon Projesi ihale sözleşmesi törenle imzalandı. Atık su arıtma tesisinin geliştirilmesiyle ilgili de çalışmalara başlandı.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 90 iş gününde tamamlanması öngörülen ve yaklaşık 354 bin Türk Lirası’na mal olacak proje kapsamında; Doğanköy Life Sitesi, İskenderun Caddesi, Emin Alpkaya Sokak, Semih Sancar Caddesi ve Bahçeler Yolu olarak bilinen Salih Kanat Sokak’ta bir buçuk kilometrelik kanalizasyon hattı yapılacak.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü imza töreninde yaptığı konuşmada, Yukarı Girne 4. Etap Projesi’nin tamamlanmasının ardından,  kentte kanalizasyon şebekesinde eksikliklerin tamamlanacağını belirtti.

Nidai Güngördü, bu yıl içinde bir kanalizasyon ihalesine daha çıkarak, işyeri ve konutların kanalizasyon şebekesine bağlanması için çalışma yapacaklarını ifade etti.

Güngördü, atık su arıtma tesisiyle ilgili sorunların giderilmesi için, belediyenin kanalizasyon şubesi ve bir danışma şirketinin hazırladığı rapor doğrultusunda  arıtma tesisinin girişine 2 milyon TL’ye mal olacak bir ön arıtma sistemi kurmayı hedeflediklerini de açıkladı.

Güngördü, projenin belediyenin öz kaynakları veya TC Yardım Heyeti’nin sağlayacağı katkıyla yapılabileceğini ifade etti.

Projeyle ilgili çalışmalara başladıklarını anlatan başkan Güngördü, ön arıtmanın yıl sonuna kadar devreye girmesiyle artıma tesisiyle ilgili sıkıntıların büyük oranda giderileceğine inandığını kaydetti.