YORGANCIOĞLU: “ONKOLOJİ MERKEZİ’NİN KURULMASIYLA SAĞLIK ALANINDA YENİ BİR DÖNEM AÇILACAK.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Onkoloji Merkezi’nin kurulmasıyla sağlık alanında yeni bir dönemin açılacağını söyledi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu kabul etti. Kabulde, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de hazır bulundu.

MÜEZZİNOĞLU

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin daveti üzerine, Onkoloji Merkezi’nin temelini atmak üzere adada bulunduğunu söyledi.

KKTC’ye sağlık alanında bir katkı daha sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Müezzinoğlu, bugün temeli atılacak Onkoloji Merkezi’nin en kısa zamanda hizmete girmesini temenni etti.

KKTC’de böyle bir merkezin kurulacak olmasının kendileri mutlu ettiğini söyleyen Müezzinoğlu, merkezin kanser hastalarına umut olacağını kaydetti.

Müezzinoğlu, KKTC’de sağlığın diğer alanlarının gelişmesi için de gayret sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, Müezzinoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sağlık alanında Türkiye ve KKTC arasında yapılan işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı.

Yorgancıoğlu, işbirliği yanında KKTC’nin Türkiye’nin deneyimlerinden de faydalandığına dikkat çekti.

Bugün temeli atılacak Onkoloji Merkezi’nde ülkede yaygın olarak görülen kanser hasatlığının tanı ve tedavisinin artık ülkede yapılabileceğine işaret eden Başbakan Yorgancıoğlu, merkezin tamamlanmasıyla artık yurt dışına gönderilmek zorunda kalınan hasta sayısının da azalacağını kaydetti.

Başbakan Yorgancıoğlu, Onkoloji Merkezi’nin kurulmasıyla sağlık alanında yeni bir dönemin açılacağını ve önemli bir gelişme olacağını sözlerine ekledi.