Yönlüer’den Din İşleri Başkanlığı’na yeşil ışık…

“Ülkeme hizmete hazırım”

2007 yılında istifa ederek ayrıldığı Din İşleri Başkanlığı Görevine yeniden getirilmesi konuşulan Ahmet Yönlüer, sosyal medya hesabı aracılığı ile yaptığı açıklamasında, göreve hazır olduğu anlaşılıyor.

Akıncı, Yönlüer ismine sıcak bakıyor…

Özgür Volkan Gazetesi’nin Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre de, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da Ahmet Yönlüer’in Din İşleri Başkanlığı görevine getirilmesi ile ilgili resmi yazının kendisine gönderilmesi halinde görüşünün olumlu olacağı ve şu anda bu görevi yürüten Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ın görevden alınma yazısını imzalayacağı belirtildi.


Ahmet Yönlüer, bir süreden beridir Talip Atalay’ın yerine Din İşleri Başkanlığı görevine getirilmesi ile ilgili olarak oluşan kamuoyuna yönelik olarak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklaması şöyle:

“Bir süreden bu yana Di̇n İşleri Başkanlığı etrafında şekillenen olaylarda ismim zikrediliyor. Kişi olarak herhangi bir göreve talip olmadığım gibi, bana yapılan resmi bir teklif de Yok. Her ne kadar Başbakan Sn. Özgürgün Sn. Atalay'ın görevden alınması icin Cumhurbaşkanı Sn. Akıncı'ya öneri yapmış olsa da, Sn. Akıncı bu talebi olumlu bulmamıştır. Bu makamda birileri olduğu sürece, olumlu ya da olumsuz yorum yapmayı etik bulmam. Geçmişte bu görevi elimden geldiğince tarafsız, adil ve herkesi şucu bucu demeden kucaklayıcı bir şekilde ifa ettiğime inanıyorum. Belki de bu sebepledir ki, beni bu göreve layık görenler "Içimizden birisi" yakıştırmasını yapmayı uygun bulmuşlardır. Şu anki Hüsnü- kabul de bu yüzden olsa gerek diye düşünüyorum. Sık sık bana sorular sorulduğu için bu açıklamayı yapma gereği duydum. İlgiye teşekkür ederim. Dediğim gibi görevler talep edilmez, görevler liyakat sahibi kişilere verilir. Her zaman ülkemin hizmetinde oldum. Makam ya da mevki fark etmeksizin olmaya da devam edeceğim. Benim açımdan konu bundan ibarettir. Tekrar ilginize teşekkür eder saygılarımı sunarım...”

Kaynak: Özgür Volkan