Yollara dökülen çakıllar tehlike saçıyor


Ana yollarda ağır vasıtalardan yollara dökülen çakıl veya benzeri maddeler trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. KKTC’nin birçok bölgesinde özellikle de trafiğin en yoğun olduğu ana yollarda kamyonların veya ağır yük taşıyan araçlardan yollara dökülen çakıllar trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Bunları temizlemek veya önlem almak kimsenin aklına gelmiyor.


Ülkemizin birçok yerinde özellikle kamyonların veya ağır yük taşıyan araçların yollara döktüğü çakıllar trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Genellikle, trafik yoğunluğunun en fazla olduğu trafik ışıklarında, yokuşlarda veya ara yol girişlerinde kamyonlardan yollara dökülen çakıllar, o yolu kullanan diğer araçlar açısından tehlike arz ediyor.

Bu görüntüler, ülkemizdeki yolların ne kadar denetimsiz olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Yük taşıyan birçok kamyon üstü örtülmeden yollarda rahat rahat seyrederken bu araçları denetleyen ve ceza yazanın olmaması bu tipteki araçların yolarda artmasına da neden oluyor.

Vatandaşlar, ağır vasıtalardan dökülen çakıl taşı ve kum gibi maddelerin diğer araçların kaymalarına ve kaza yapmasına neden olabileceğine dikkat çekerek, trafik polislerinin yollarda daha etkin denetim yapmasını ve kurallara uymayan bu gibi taşıtlara cezalar yazmasını istedi.


Kıbrıs