Yollar ve Sürücüler Allaha Emanet
KKTC'de bozuk ve eksik alt yapı sorunu bulunan yol sayısı epey fazla. Bunun yanında yeni yapılan ve hizmete açılan yollar da birer ölüm tuzağı gibi. Açık söylemek gerekirse ülkemizde Kara Yolları dünya standartlarından çok geride. Bu iddiamızı ortaya koyarken amacımız kişi ve kişileri kötülemek değil.
Son yaşadığımız örnekte olduğu gibi Metehan-Alayköy yolu adeta çöl ortasında zorunlu kullanıma açılmış ve terk edilmiş bir pozisyonda gibi.
Genç yaşta bu ihmaller yüzünden yitirdiğimiz Asya ile onun yaşamını yitirmesine neden olan Ali Zenginses bu çarpıklığın ve gelişi güzelliğin faturasını ödeyen iki insanımız.
Metehan-Alayköy yolunda hiç bir bilgi veren levha ve çizim yok. yeteri kadar aydınlatma yok. Bizlerin daha doğrusu bizleri yönetenlerin geleneksel hastalığıdır, yarım tesisleri hizmete açmak. Hangi duygu ve düşünce ile bitmemiş ve alt yapısı tamamlanmamış yol ve benzeri tesislerin acele ile hizmete açılması gereğini anlamak mümkün değil.
Kıbrıs Manşet olarak önerimiz mevcut yolun hizmete kapatılması ve eksikliklerin tamamlanmasından sonra vatandaşın hizmetine sunulmasıdır. Bu öneri Asya kardeşimizi geri getirmez ama hiç olmazsa gelecekte benzer acıların yaşanmasına engel teşkil etmiş olunur.