YÖDAK BAŞKANI GÖKÇEKUŞ’TAN YDÜ’YE KIYAK!


Kıbrıs Manşet Özel Haber

Kamuoyunda uzun zamandır tartışılan ve KKTC’de Hukuk’un verdiği en önemli sınav niteliğinde olan Girne Amerikan Üniversitesi’nin YDÜ, sözde Girne üniversitesine karşı açmış olduğu isim davası sonucunda konu Yüksek Mahkemeye kadar taşınmıştı. KKTC Devletinin en üst mahkemesi olan Yüksek Mahkeme ise GAÜ lehine, sözde “Girne Üniversitesi” isminin YDÜ tarafından kullanılamayacağı yönünde verdiği ara emri kararı neticesinde hukuki süreç devam etmekteydi. Tam da bu sürecin içerisinde kendisini hukukun ve devletin üzerinde gören YDÜ yöneticileri adeta Yüksek Mahkeme kararını hiçe sayarak hareket etmeye devam ediyor.

SUAT GÜNSEL’DEN GÖKÇEKUŞ’A EMİR!

Şu anda YÖDAK Başkanı olan ancak geçmişte YDÜ’de üst düzey yöneticilik yapan ve Suat Günsel’in sağ kolu olarak bilinen Hüseyin Gökçekuş’un taraflı davranışları sürekli kamuoyunda tartışılmaktaydı. Üniversiteler üstü olan YÖDAK’ın Başkanı Hüseyin Gökçekuş’un YDÜ menfaatine hizmet veren son davranışı ise bardağı taşıran damla oldu.

YÖDAK’tan isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynaktan elde ettiğimiz bilgiye göre sözde “Girne Üniversitesi” isim davasında beklediğini Yüksek Mahkemeden bulamayan Suat Günsel’in hemen telefona sarılarak Hüseyin Gökçekuş’u aradığı ortaya çıktı. Gökçekuş’a sözde Girne Üniversitesi’nin tüm programlarının hemen onaylanması talimatını verdiği ve “seni oraya boşuna mı koyduk” diyerek azarladığı da iddia ediliyor.

Son olayda ise, YDÜ yetkilileri YÖDAK’ı sözde Girne üniversitesi programlarını görüşmedikleri için dava etmişti. Oysaki Yüksek Mahkeme kararınca bu isim kullanılamaz ve dolayısı ile bu isim altındaki bir üniversitenin programları da görüşülemezdi. Bu gerekçe ile isim davası bitene kadar söz konusu üniversitenin programlarını görüşmeyi ret eden YÖDAK üyeleri ise bu davada YÖDAK’ı savunmak üzere Av. Mustafa Asena ve Av. Derviş Akter’i yönetim kurulu kararı ile görevlendirdi. Söz konusu yönetim kurulu toplantısında olmayan YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş ise vekalet vermişti.

SKANDAL!

YARGIÇ, YÖDAK’A AVUKAT İLE GELİN DEDİ, GÖKÇEKUŞ İSE BİLEREK AVUKATLARI AZLETTİ!

22 Ocak yani geçen hafta Cuma günü görülen ve YDÜ’nün, sözde Girne Üniversitesinin programları görüşülmediği gerekçesiyle YÖDAK’a karşı açtığı davada, ilk mahkemede ise hakim YÖDAK yetkilisine avukat tutun demişti. Bunun üzerine toplanan YÖDAK yönetimi ve üyeleri 1 Şubat’ta görülecek dava için KKTC’nin önemli iki saygın avukatına görev verdi. Avukat Derviş Akter 2005’te Yödak yasasını hazırlayan ve YÖDAK yapısını çok iyi bilen bir isimken, Avukat Mustafa Asena ise sözde Girne üniversitesi isim hakkı davasında Yüksek Mahkemede ara emri alarak YDÜ aleyhinde karar çıkmasını sağlayan başarılı bir isim.

H.GÖKÇEKUŞ YASA TANIMIYOR-YÖDAK ÜYELERİNİ TAKMIYOR VE KENDİNİ HER ŞEYİN ÜZERİNDE GÖRÜYOR!

Tüm bunların sonrasında ise malum yerlerden yine telefon ile talimat aldığı iddia edilen YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’un bugün YÖDAK’ı YDÜ’ye karşı savunmak için tutulan her iki avukatı da azlettiği ortaya çıktı. Yani 1 Şubat’ta görülecek davada YÖDAK’ın avukatsız kalarak, göz göre göre kaybetmesi için düğmeye bastı. Oysa ki Yödak Başkanı sadece bir ita amiri yani YÖDAK’ın demokratik yolla seçilmiş üyelerinden oluşan yönetim kurulunun almış olduğu kararları yürüten pozisyonundadır. YÖDAK Başkanı’nın atama ile üyelerin ise seçim sonucu orada görev yaptığı da başka bir ayrıntı. Başkan Hüseyin Gökçekuş ise, Suat Günsel’den aldığı destek ile tek başına karar üreten ve yönetim kuruluna sormadan hareket eden bir tavır içine girerek YÖDAK yasasını da çiğnemektedir.

Cumhurbaşkanı Akıncı Gökçekuş’a karşı soruşturma başlatacak mı?

YÖDAK’ta yaşananları ve süreci çok yakından takip eden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ise yasaları çiğneyen ve kural tanımayan Başkan Hüseyin Gökçekuş hakkında şimdi ne yapacağı merak konusu!

Zira Akıncı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “ ben herkesimin Cumhurbaşkanı olacağım, adalet ile yürüyeceğim,” diyerek KKTC’de seçim kazanmıştı.