Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Girne’de de tadilat ve inşaat çalışmalarının devam ettiği, Ağırdağ İlkokulu, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ve Girne Özel Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Arabacıoğlu, ziyaretleri basında son haftalarda yer alan, okullarda sürdürülen çalışmalarla ilgili olumsuz açıklamalara cevap vermek amacıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

“Olumsuzlukları genelleyerek, bu olumsuzlukları, tüm okullarımıza yayarak, kurumlarımızı güvensizleştirmeye veya kamuoyunu, eğitim sistemimiz çökmüştür deme noktasına getirmeye kimsenin hakkı yoktur” diyen Arabacıoğlu, ülkede eğitim altyapısının geldiği noktanın küçümsenemeyecek boyutta olduğunu vurguladı.

Mağusa bölgesinin ardından, Lefkoşa ve Girne okullarına gerçekleştirdiği ziyaretlerde gördüklerinden son derece mutlu olduğunu söyleyen Arabacıoğlu, okullardaki tadilat çalışmalarını, 2 buçuk aylık yaz tatili döneminde tamamlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Ağırdağ İlkokulu, Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ve Girne Özel Eğitim Merkezi’nde devam eden çalışmaların yeni eğitim yılı öncesinde tamamlanacağını kaydeden Arabacıoğlu, müteahhit firmaların yoğun çalışma içinde olduğunu kaydetti.

Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nin ana binası için hazırlanan teknik raporların, binanın ömrünün dolduğunu ortaya koyduğunu anımsatan Arabacıoğlu, önceki bakanlık döneminde hazırlanan bu raporun dikkate alınmadığını söyledi.

Öğrenciler için büyük risk teşkil eden bir binanın yıkılmasının ardından, burada, 10 derslik ve bir idari binadan oluşan 2 ayrı bloğun inşasına başlandığını söyleyen Arabacıoğlu, dersliklerin eğitim yılına hazır olacağını, idari binanın ise, Eylül ayı sonunda tamamlanacağını kaydetti.

Girne Özel Eğitim Merkezi’nin, çok kötü durumda olan tarihi nitelikli binasının ise, 1974’ten sonra ilk kez kapsamlı bir tadilat gördüğünü vurgulayan Arabacıoğlu, bu gibi tarihi nitelikli binalara sahip çıkılması gerektiğine de dikkat çekti.

Bakanlık olarak, okulların tuvaletler ve su tesisatının yenilenmesi konusuna da öncelik verdiklerini kaydeden Arabacıoğlu, sorun yaşayan okullardan gelen talepler doğrultusunda çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Değirmenlikte inşa edilen okul öncesi bölümün tamamlanmadığını ve öğrencilerin, 2 aylığına bölge ilkokulunda eğitim göreceğini söyleyen Arabacıoğlu, Ülke genelinde 40’ı aşkın okulda devam eden tamirat ve tadilat çalışmalarının büyük bölümünün tamamlandığını ve yeni eğitim yılının sorunsuz başlayacağını kaydetti.

Girne‘nin doğusunda inşa edilecek okul projesinin ihale aşamasında olduğunu ve tadilatların sona ermesiyle, bu okulu tamamlamayı hedeflediklerini belirten Arabacıoğlu, okul bittiğinde Girne Anafartalar Lisesi’nin, lise ve orta bölümlerinin ayrılarak bir rahatlama sağlanacağını söyledi.