YDÜ İzdüşüm Sergilerinin İlki “izdüşüm-a Sergisi” Yarın Ankara’da Açılıyor

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, saat 18:00’de Galeri Çankaya’da açılacak sergide; resim, heykel, seramik, grafik (kısa film, foto-grafik, illüstrasyon, stencil-grafitti, baskı-resim) teknikleri ile yapılmış toplam 57 eser yanında stop-motion tekniği ile yapılmış 13 kısa film yer alacak.

Açıklamada, Dicle Özlüses, Elif Atamaz Daut, Erdal Aygenç, Erdoğan Ergün, Evrim Ergün, Gökhan Okur, Gürkan Gökaşan, Hakan Dağ, Hasan Zeybek, Hemn Ahmed Mam, Hikmet Uluçam, İnci Kansu, Mine Okur, Mustafa Hastürk, Osman Keten, Rahme Manastırlı, Raif Dimililer, Raif Kızıl, Tunay Özyay, Uğurcan Akyüz, Vedia Okutan Gaydeler, Yücel Yazgın,  Stop-Motion çalışan Hasan Köşucu, Erdoğan Kahramanoğlu,  Ahmet Aksaç, Fula Tanık, Neriman Uysal,  Koray Orbay, Burak Toprak, Önder Türkkal, Melek Şanlı, Çağrı Haşimoğluları, Ertu Hacımusa, Ali Cüneyt Genç ve Fikri Gürlü’nün sergisinin katılımcıları arasında oldukları belirtildi.

YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, ‘Beş Başkent Beş Sergi’ dizisinin ilkini Ankara’da açacak olmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Fakültemiz hocaları, öğrencileri ve üniversitemizde çalışmaları olan profesyonellerin de katılımıyla; başkentler arasında bir sanatsal köprü, kültürel bir izdüşüm oluşturacak olmanın heyecanını yaşıyoruz”dedi.

Sergi Sorumlusu Öğretim Görevlisi Raif Dimililer de,  sergi projeleriyle ilgili bilgi vererek serginin 30 Ekim’e kadar ziyarete açık kalacağını kaydetti.