YDÜ Tıp Fakültesi 2015-2016 Akademik Yılı Açılışı Ve Beyaz Gömlek Giyme Töreni Gerçekleştirildi

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre  törene, Girne Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlkay Salihoğlu, YDÜ Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Şenol Bektaş, Prof.Dr. Tamer Şanlıdağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr Gamze Mocan, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üy. Prof.Dr. Emin Kansu, Prof.Dr. Tülay Kansu, Dekanlar,Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende, YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğretim görevlileri Atakan Sarı ve Nurman Aylanç tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Müzik dinletisinin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan, 1988 yılında kurulan Yakın Doğu Üniversitesi’nin  bugün 120'yi aşkın değişik ülkeden gelen öğrenciler ile “uluslararası bir kimlikte”; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da “yüksek düzeyde eğitim olanakları ve yetkin öğretim kadrosuyla” etkinlik göstermekte olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından Beyaz Gömlek giyme törenine geçildi ve and içildikten sora Tıp Fakültesi Dönem 1 Öğrencileri beyaz gömleklerini giyerek ilk derslerine başladılar.