İsviçre merkezli Avrupa Topluluğu Kalite Araştırma Kuruluşu (European Society For Quality Research-ESQR) tarafından Londra’da düzenlenecek Uluslararası Kalite Konvansiyonu Zirvesi’nde YDÜ Hastanesi’ne sağlık hizmetlerinde sürdürülebilir kalite konusundaki başarısı için Kalite Ödülü veriliyor.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre,  Avrupa Topluluğu Kalite Araştırma Kuruluşu tarafından organize edilen ve Avrupa, Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika ile Avustralya kıtalarından dünya çapında farklı sektörlerde faaliyet gösteren 79 saygın kurum ve kuruluşun katılacağı Kalite Konvansiyonu Zirvesi’nde YDÜ Hastanesi’nin layık görüldüğü ödül, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel’e takdim edilecek. Günsel, zirvede bir de konuşma yapacak.

GÜNSEL: “YDÜ HASTANESİ KALİTEDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ YAKALADI”

Yakın Doğu Üniversitesi’nin başta sağlık ve eğitim alanlarındaki hizmetlerinin bugün dünyanın beş kıtasına ulaştığını vurgulayan Doç. Dr. İrfan S. Günsel, hizmet kalitesi dünyaca kabul gören YDÜ Hastanesi’nin kalitede sürdürülebilirliği yakaladığını kaydetti.

Alınan ödüllerin manevi değeri bulunduğunu, ödül törenlerinin en önemli katkısının ise dünyadaki saygın paydaşlar ile KKTC arasında işbirliği kurulması şansını yaratması olduğunu  belirten Günsel, “Uluslararası ödül törenleri vesilesiyle gerçekleştirilen toplantılarda gerek yeni işbirlikleri yapılması gerekse de mevcut işbirliklerinin geliştirilmesi ülkemizin tanıtımına olduğu kadar ekonomimize de katkı yapıyor” dedi.