YDP, EĞİTİM BAKANI ÖZYİĞİT’İ “İMAMIN ORDUSU” İFADELERİYLE KİMİ KAST ETTİĞİNİ AÇIKLAMAYA ÇAĞIRDI

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Sekreteri Bertan Zaroğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı  Cemal Özyiğit’i “İmamın Ordusu” ifadesi ile kimi kast ettiğini açıklamaya çağırdı.

Zaroğlu, Cemal Özyiğit’in Meclis oturumunda kullandığı, Kıbrıs Türkü’nün kültür ve değerlerini “Papazın ordusuna” karşı koruduğunu “imamın ordusuna” karşı da koruyacağı  ifadeleri ile ilgili açıklama yaptı.

Zaroğlu, “Özyiğit, İmamın Ordusu derken kimi kast ettiğini açıklamalıdır. İmam’dan kastettiği Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın (Recep Tayip)Erdoğan,  Ordu derken Türk Silahlı kuvvetlerini kast ettiyse bu son derece çirkin ve yakışıksız bir benzetmedir” dedi.

Özyiğit’in bahse konu ifadelerinin,  toplumda söndürülmeye çalışan ateşi daha da alevlendirdiğini savunan Zaroğlu, Özyiğit’e cevap vermek için kürsüye gelen Meclis Başkan Yardımcısı Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Zorlu Töre’ye karşı, Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Doğuş Derya’nın kullandığı ifadelerin “son derece çirkin ve aşağılayıcı” olduğunu söyledi.

Zaroğlu, Özyiğit’i “gereksiz tartışma ortamı yarattığı” gerekçesiyle “şiddetle” kınadıklarını belirtti.