Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri, 24 Eylül tarihinde tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunu öğrendikleri Nijeryalı Marshall İnebi Valentine’yi tespit edip tutuklamak istedi. Ancak bu sırada Valentine, polisin dur emrine riayet etmeyerek kaçtı. Valentine, yapılan soruşturma neticesinde dün tespit edilerek tutuklandı.

Polisten kaçtığı sırada tasarrufundaki sırt çantası ve içerisindeki yaklaşık yarım kilo ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi de bırakıp kaçan Nijeryalı zanlı, dün öğleden sonra mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhine soruşturma maksatlı 3 günlük tutukluluk emri alındı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy’u tanık olarak dinletti.

Tanık polis 24 Eylül 2013 tarihinde daha önceden uyuşturucu sattığına dair bilgi alınan ve Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alınan zanlının, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde arkasında sırt çantası ile şüpheli bir biçimde tespit edildiğini söyledi.

Zanlının takip edildiğini, Akgöl Sokak’a geçtiği sırada da saat 23.50’de sırt çantasını eline aldığını ifade eden polis memuru, polis ekibince durdurulmaya çalışıldığı sırada, polisin dur emrine riayet etmeyerek kaçtığını dile getirdi.

Zanlının kovalamaca esnasında Ölmez apartmanın arka bahçesine girdiğini anlatan tahkikat memuru bu sırada elindeki çantayı masa üzerine atarak kaçtığını kaydetti.

Hüseyin Özdesoy, yapılan kontrolde 2 tane iç içe poşet içerisinde 167 adet beyaz kâğıt parçaları içine sarılı yaklaşık 500 gram uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin ve yine 2 adet iç içe geçmiş poşet içerisinde yaklaşık 70 gram uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin bulunarak emare olarak alındığını açıkladı.

Yapılan geniş çaplı araştırma ve soruşturma neticesinde zanlının bugün (dün) Mağusa’da tespit edilerek tutuklandığını ifade eden tanık polis, olay mahallinde bulunan ve baskın sırasında kaçan bir şahsın daha olduğunu dile getirdi.
Zanlının kısa süre önce yakalanması nedeniyle hakkında hiçbir işlem yapılamadığına da dikkat çeken polis memuru, mahkemeden soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlının avukatlığını üstlenen Ramadan Sanıvar’ın talep edilen süreye itiraz etmemesi üzerine yargıç Ayşen Toroslu 3 gün poliste tutuklu kalmasını emretti.

KIBRIS