YANGIN KONTROL ALTINDA… KISA SÜREDE  TAMAMEN SÖNDÜRÜLMESİ BEKLENİYOR

 Güney Kıbrıs’ta Solea/Trodos bölgesinde 5. gününe giren yangın kontrol altına alınırken, kısa sürede tamamen söndürülmesi için çalışmalar sürüyor.

Rum radyosuna göre Orman Dairesi, Ay. Theodoros ve Asinu bölgelerindeki yeniden alevlenmelerin kontrol altına alındığını; Kurdali, Kannavia ve Ay. İrini bölgelerindeki çalışmaların ise sürdüğünü belirtti.

Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı İonas Nikolau, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, durumun yönetilebilir olduğunu, yeniden alevlenme olmaması durumunda saat 16.00’ya kadar yangının kontrol altına alınmasının  beklendiğini dile getirdi.

Nikolau, bugünkü yangın söndürme çalışmalarına farklı ülkelerden 18 uçak ve helikopterin katıldığını ifade etti.

Yangın söndürme çalışmalarına katılan uçak ve helikopterlerin Limasol’a bağlı Yermoseya deniz bölgesinden su aldığı da belirtildi.

Rum haber kaynakları ayrıca, Larnaka’ya bağlı Mennoyia (Ötüken)- “Anglisides”(Aksu) köyleri arasında da yangın çıktığını, ancak hemen kontrol altına alındığını belirtti.

YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINDA 12 GÖNÜLLÜ KIBRISLI TÜRK

Trodos eteklerinde devam eden yangının söndürülmesi çalışmalarına 12 gönüllü Kıbrıslı Türk’ün de katıldığı bildirildi.

“Kıbrıs Grubu” üyeleriyle birlikte 12 Kıbrıslı Türk’ün bölgeye gittiği; 3’nün yangın alanındaki söndürme çalışmalarında, 9’nun ise  yardım çalışmalarında yer alacağı ifade edildi.