XXVII. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi 27 Şubat Salı günü açılıyor

Kültür Dairesi’nin düzenlediği XXVII. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi’nin seçim yasakları nedeniyle ertelenen açılış ve ödül töreni 27 Şubat Salı günü saat 18.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, serginin açılışını Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit yapacak. Açılışta, Fotoğraf Sanatçıları Dr. Ömer Gemici,  Mine Evren Ertuğrul ve Seyit Konyalı’dan oluşan seçici kurulun yaptığı değerlendirmeler sonucunda, XXVII. Devlet Fotoğraf Yarışması’nda ödül almaya hak kazanan fotoğrafçıların ödülleri de verilecek.

3 kategoride gerçekleştirilen ve sonuçları 4 Aralık 2017 tarihinde açıklanan XXVII. Devlet Fotoğraf Yarışması’nın Başarı Ödülleri, Serbest (Siyah/Beyaz) kategorisinde Emel Sefer’in, Serbest (Renkli) kategorisi ile Yaşam Boyu Eğitim kategorisinde ise Buket Özatay’ın olmuştu. Yarışmanın her bir kategorisinde verilen mansiyonları ise Serbest (Siyah/Beyaz) kategorisinde Nilgün Ortaş, Serbest (Renkli) kategorisinde Emel Sefer ve Yaşam Boyu Eğitim kategorisinde de Gökhan Gökberk almaya hak kazanmıştı.

  XXVII. Devlet Fotoğraf Yarışması’nın Jüri Özel Ödülü Haktan Okumuşoğlu’nun, Kültür Dairesi Özel Ödülü Kenan Hürdeniz’in, Rauf Raif Denktaş Özel Ödülü de Yıltan Taşçı’nın olmuştu.

Seçici kurulun 49 katılımcının 568 fotoğrafı arasından yaptığı seçmeler neticesinde; toplam 24 katılımcının 58 eseri sergilenmeye değer bulunurken, En Fazla Eseri Sergilenmeye Değer Bulunan Katılımcı Ödülünü almaya da toplam 6 eseri sergileme alan Haktan Okumuşoğlu layık bulunmuştu. Ödüllü fotoğraflar ile birlikte Serbest (Siyah/Beyaz) kategorisinde 20, Serbest (Renkli) kategorisinde 20, Yaşam Boyu Eğitim kategorisinde ise 18 fotoğrafın yer alacağı sergi 3 Mart 2018 Cumartesi gününe kadar mesai saatleri içinde izlenebilecek.

Ödüller

XXVII. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi’nin açılışında verilecek tüm ödüllerin yanı sıra Başarı Ödülü almaya hak ka