24 Aralık 2012 sabahı Hasan Suikan Sokak’ta altında mağara bulunan yol çökmüş, mandıra olarak kullanılan mağarada bulunan Hüseyin Kulucana ait 32 teke de göçük altında kalarak telef olmuştu. Çökme sırasında bir elektrik direği de kırılmıştı.Yaklaşık iki aylık sürede sokağın yolu tamir edilerek asfaltlanacak hale getirilmesine rağmen sokak lambaları konusunda adım atılmadı. Mahalle sakinleri bölgenin tehlikeli iniş-çıkışlara sahip olduğuna dikkat çekerek, gece karanlığında sokağa çıkmaya korktuklarını, özellikle çocuklar ve yaşlılara neredeyse sokağa çıkma yasağı koyduklarını belirtti.Sakinler belediyeye şikâyette bulundular ancak, elektrik konusunda belediyenin elinden bir şey gelmediğini söyleyerek, ilgili kurumun insafına kaldıklarını savundu.

 

Demirci: Elektrik kurumuna bildirdim

  Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci de yolun çökmesinin hemen ardından kaymakamlıktan büyük zincirli iş makinesi temin edildiğini ve hem çöken yolun, hem de altı mağara olan yolları yeniden düzenleyip, oyulan yerlere perde duvar yapıldığını söyledi. Demirçi şöyle devam etti:
   “Yolun asfaltlanması için ihaleye çıkıldı, bekliyoruz. Hasan Suikan Sokak’ta tepelerde bulunan ve tehlike arz eden kayalar da en kısa zamanda alınacak. Elektrik sorununu vatandaşlar belediyemize ve bana bildirdi, biz de elektrik dairesini aradık, ancak ses seda yok. Ben belediyeye elektrikçi olarak iki elemen aldım ve elektrik kurumuna müracaatta bulunarak bu iki elemanı elektrik kurumuna alsınlar ve bölgede kalarak bölgenin arızalarına baksınlar diye istedim ama cevap bile verilmedi.”
  
Yeşilbulut: Bu ne biçim düzen? 
   Sokak sakinlerinden Halil Yeşilbulut da iki aydır sokak lambaları yanmadığını vurgularken, şunları söyledi:
   “Geceleri sokağa çıkmaya korkuyoruz her yer uçurum. Yaşlılarımız çocuklarımız gece komşuya gitmeye korkuyor. Yaşlılar biri yanında olmadan gece komşuya gidemiyor düşüp bir yerini kıracak diye. Belediyeye ve elektrik dairesine şikayette bulunduk ancak şikayetlerimizi dikkate alan kimse yok. Elektrik dairesi 2-3 fatura vatandaş ödemediğinde hemen gelir elektriği keser biz arızayı iki ay oldu bildirdik ne gelen var ne de giden bu ne biçim düzen. Hükümet yetkilileri kurultay ve koltuk derdine düştü vatandaşın derdini düşünen yok.”


KAYNAK : KIBRIS GAZETESİ