Uyuşturucuya Bir Can Daha Verdik

Cumartesi sabaha karşı hastaneye kaldırılan Kayhan Türkel’in beyin ölümü gerçekleşti. Kayhan Türkel’in bonzai benzeri madde kullandığı iddiası ve saklanan gerçekler ....

Beyin ölümü gerçekleşti,
Cumartesi sabaha karşı hastaneye kaldırılan Kayhan Türkel’in beyin ölümü gerçekleşti. Kayhan Türkel’in bonzai benzeri madde kullandığı iddiası ve saklanan gerçekler Kıbrıs Medyatör’de açıklanıyor.

Bonzai türü uyuşturucu illetine bir genç daha kurban verildi. 29 yaşındaki Kayhan Türkel’in bonzai veya benzeri bir hap kullandığı iddiası, gelecek laboratuar tahlili ile kesinleşecek. Yakın Doğu Hastanesi’nde Cumartesi gününden beri yoğun bakımda tutulan Kayhan Türkel’in bugün beyin ölümü gerçekleştiği bildirildi.
Kayhan Türkel’in yaşadığı olayla ilgili bugün 3 kişi Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç önüne çıkarıldı ve bu zanlılara hakim 5 gün daha tutukluluk verdi. Basına “izinsiz tıbbi müdahale” diye geçen olayın perde arkasını Kıbrıs Medyatör araştırdı. Olayın geçtiği yeri saptayan Kıbrıs Medyatör, garsoniyerin fotoğraflarını yayınlıyor.

OLAY NASIL GELİŞTİ
Girne Alsancak bölgesinde bir restoranın üzerinde bulunan dairenin birinde kalan Kayhan Türkel aynı zamanda bu işyerinde işçi olarak çalışıyordu. İş bitimi sonrasında restoranın üzerinde kaldığı dairede iki kız arkadaşı, bir üniversitede hemşirelik öğrencisi E.Ö (25) ve yine aynı üniversitede iç mimarlık öğrencisi N.Ç (24) ile birlikte vakit geçiren ve eğlenceye dalan Kayhan Türkel, içtiği iddia edilen bonzai türü uyuşturucu sonrasında fenalaşıyor ve kendini kaybediyor.

N.Ç’ye ait bu araç ile hastaneye götürülüyor
İZİNSİZ TIBBİ MÜDAHALE
Bir süre Kayhan Türkel’in ayılmasını bekleyen kız arkadaşları Kayhan ayılmayınca, işletme müdürü  (41) K.Ç’yi çağırıyor. Baygın konumda olan Kayhan Türkel’e üniversitede hemşirelik öğrencisi  E.Ö tarafından serum takılıyor, ayılması için tuz içiriliyor. Bir süre serum verilen Kayhan Türkel’in durumu daha da fenalaşıp, ağzından da kan gelmeye başlamasıyla yanındakiler bu sefer, üniversite öğrencisi N.Ç’ye ait LT 672 plakalı Mini Cooper araç ile baygın durumda olan Kayhan Türkel’i önce Colon Hastanesine götürüyor. Colon Hastanesi, Kayhan Türkel’i eks olduğu düşüncesi ile kabul etmeyince, bu kez Nalbantoğlu Hastanesi’ne bırakıyorlar.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Burada bir gün kalan Kayhan Türkel, Adana’dan gelen ailesinin isteği ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılıyor.
Cumartesi gecesinden beri yoğun bakımda ölümle pençeleşen gençten bugün gelen üzücü haber sonrasında, Kayhan Türkel’in beyin ölümünün gerçekleştiği öğreniliyor.
5’ER GÜN DAHA TUTUKLULUK
Girne Kaza Mahkemesi’nde bugün görülen ve izinsiz tıbbi müdahale diye geçen olayın perde arkasında yaşananların aslında, uyuşturucu kullanımı sonrasında Kayhan Türkel’i beyin ölümüne götüren olaylar ve yanındakilerin yaptığı yanlış girişimler olduğu ortaya çıkıyor. Bugün görülen mahkeme sonrasında zanlılara 5’er gün daha tutukluluk veriliyor.
YASADIŞI ÇALIŞIYORDU
Aslen Adanalı olan 29 yaşındaki Kayhan Türkel’in Kuzey Kıbrıs’ta vize süresini doldurduğu ve bir süredir vize cezalısı olduğu öğrenildi.






Kaynak/ Kıbrıs Medyatör



..........