Üstel 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı Yayınladı


Üstel; “Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yüce Türk milletiyle birlikte destanlar yaratan bir mücadele sonrası tarihe altın harflerle yazılan Büyük Zafer’in 93. yıl dönümünü gururla kutlamanın heyecanı içerisindeyiz.”

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve Girne UBP Milletvekili Dt. Ünal Üstel 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Üstel’in 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı şöyle;

“Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliginde 26 Ağustos 1922 günü başlayan Büyük Taarruz, İzmir’in işgalden kurtarmasıyla amacına ulaş-mıştır. Bağımsız Türkiye’nin de habercisi olan Büyük Taarruz'un kahramanı Türk Ordusu, vatan ve milleti için şehit olmayı şeref sayarken, Türkiyemiz ve ülkemiz için de vazgeçilmezdir.”

“Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yüce Türk milletiyle birlikte destanlar yaratan bir mücadele sonrası tarihe altın harflerle yazılan Büyük Zafer’in 93. yıl dönümünü gururla kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. Bu zafer sonucunda Anadolu topraklarının Türklere ait olduğu bir kez daha tescillenmiş, 26 Ağustos 1922’de başlatılan Başkomutanlık Meydan Savaşı, 30 Ağustos’ta zaferle

sonuçlanmıştır. Büyük Önder Atatürk, “Her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât, Türk Ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha geçiren muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir âbidesidir. Bu eseri yaratan bir milletin evladı, bir ordunun Başkomutanı olduğumdan, mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur” sözüyle 30 Ağustos Zaferi’nin önemini vurgulamıştır.”

“30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle, Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimizi sunar, canlarını bu uğurda feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve minnetle anar, Türk Ulusu’nun bu anlamlı ve onurlu gününü en içten duygularımla kutlarım.”