(T.A.K):Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde, Üniversiteli Kadınlar Derneği Lefkoşa Anneler Merkezi’nde etkinlik düzenledi.  

“Açık Kapı Etkinliği” adı altında yapılan etkinliğe Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın eşi Ayşegül Akça, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi’nin yanı sıra çeşitli kadın örgütlerinin üyeleri katıldı.  

Etkinliğin başında bir konuşma yapan Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Ferdiye Ersoy, Dernek ile Lefkoşa Anneler Merkezi hakkında bilgiler verdi ve derneğin Kıbrıs Türk kadınının sesini dünyaya duyurduğunu anlattı.  

ÜNVERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ünverdi de, Lefkoşa Anneler Merkezi’ni birçok kez ziyaret ettiğini ve kadınlara verilen kurslar, psikolojik danışmanlık, spor derslerine bire bir şahit olduğunu belirterek, kadın eğitimine verdikleri katkıdan dolayı derneği kutladı.   

Başbakan İrsen Küçük ve hükümetin her zaman kadına değer verdiğini ifade eden Bakan Ünverdi, bakanlığın bundan sonraki etkinliklerde de yoksulların ve kadınların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.  

Merkezin düzenlediği kurslara katılan kadınların ürettiği elişlerinin de satışa sunulduğu etkinlik, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt ve sanatçı Umut Albayrak’ın söyleşisiyle devam etti.

BAŞKURT

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, dairenin yürüttüğü çalışmalar hakkında kadınlara bilgiler verdi.  

183 Acil Sosyal Hizmetler İhbar Hattı’nın devreye girdiğini hatırlatan Başkurt, bu hat ile istismar veya şiddete maruz kalanların gün 24 saat yetkililere ulaşabileceğini kaydetti.

Şiddete uğrayan bazı kadınların yaşadıklarını anlatmakta zorlandıklarını kaydeden Başkurt, tüm vatandaşları duyarlı davranarak bu kadınlara yardımcı olmak için ihbar hattını aramaya ve görevlileri bilgilendirmeye çağırdı.

Etkinlik çerçevesindeki söyleşinin ikinci konuğu olan Sanatçı Umut Albayrak da, “Kadın, Sanat ve Politika” başlıklı bir konuşma yaptı. 

Söyleşiye katılan kadınların sorularını da yanıtlayan Albayrak, Gülin Küçük ve kadınların isteği olan Kıbrıs Türkülerinden örnekleri kadınlarla birlikte seslendirdi.

(BRT/AK/HÖ)