ÜLKÜ OCAKLARI AFRİKA GAZETESİNİ PROTESTO ETTİ

 KKTC Ülkü Ocakları, Afrika gazetesini eylemle protesto etti.

Eylemin  Afrika gazetesi önünde yapılacağı duyurulmuştu. Ancak aynı saatlerde Afrika gazetesine destek için  burada toplanan grup olduğu için eylem daha geride yapıldı. Polis ve çevik kuvvet geniş güvenlik önlemleri alarak iki grup arasında koridor  oluşturdu.

Ülkücüler, “Vatan Sana Canım Feda”,  “Kıbrıs Türktür Türk Kalacak”, “Ne  Mutlu Türküm Diyene” şeklinde slogan atarken  yaklaşık 200 metre uzaklıktaki diğer grup ise   “Faşizme Karşı Omuz Omuza” , Kıbrıs’ta Barış Engellenemez “ sloganları attı.

Basın açıklaması okuyan KKTC Ülkü Ocakları Genel Başkanı Fatih Arıcı,  Türk ordusunun  1974 Temmuzunda  zulümle mücadele eden Türk soydaşlara umut ışığı olduğunu, Kıbrıs’ta barış ve huzuru sağladığını kaydetti.

Arıcı,  Türk ordusunun 20 Ocak’ta Afrin’e başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu ile terörün belini kırdığını, ordunun Afrin’e girmesinin “iç ve dış düşmanları  çileden çıkardığını,  Türk ordusunun  bombalarının terör örgütü PKK’nın destekçilerini rahatsız etiğini” söyledi.

Afrika gazetesini Türk askerine “işgalci” dediği için eleştiren Arıcı,  gazetenin vatana ihaneti gazetecilikle kamufle etmeye çalıştığını savundu.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent’e de eleştiriler yönelten Arıcı, “Türk askerine güvenmiyorsa,  geldiği  topraklar olan Baf’ta can güvenliği var ise  anlattığı masallarla birlikte  Baf’a geri dönebilir” dedi.