Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, lise öğrenimini kesintisiz olarak KKTC’de örgün eğitim veren bir kurumda tamamlamış Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrencilerin yükseköğrenimde KKTC vatandaşlarıyla eşit haklar kazanmalarının çok olumlu bir gelişme olduğunu belirterek “Böylece yıllardır süregelen sorun aşılmış oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Nadiri yaptığı yazılı açıklamada, üniversitelerin karşılıklı tanınmasına dair milletlerarası anlaşmanın Türkiye’de  onaylanmasıyla, KKTC liselerinden mezun TC vatandaşlarının da sıra arkadaşlarıyla aynı haklara kavuştuklarını, bunun evrensel eğitim alma hakkı noktasında çok doğru bir karar olduğunu belirtti.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, UKÜ’nün 8 Haziran’da yaptığı Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı’na girip başarılı olan pek çok KKTC liselerinden mezun TC vatandaşı öğrenci adayının bu kararı beklediğini kaydetti.

Nadiri, bu durumdaki öğrencilerin liseyi kesintisiz olarak KKTC'de okuduklarına dair belgeyi Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'ndan temin ederek kayıt işlemlerini yapabileceğini duyurdu.

Sınava girmemiş ancak karar kapsamındaki diğer öğrenci adaylarını da mağdur etmeyeceklerini belirten Prof. Dr. Nadiri, izlenecek prosedür için Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne başvurulmasını istedi.