Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü, uluslararası alanda geçerliliği olan Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK)'nden akreditasyon aldı.

UKÜ’den yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmedali Egemen, 1997'de Üniversite'nin kuruluşu ile birlikte öğrenci almaya başlayan bölümde şu an toplam 350 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti.

Bu yılki 47 mezunla birlikte bugüne kadar toplam 266 mezun verildiğini aktaran Egemen, MÜDEK akreditasyonu ile birlikte UKÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunlarının artık uluslararası platformda da olacağını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Mehmedali Egemen, yüksek lisans ve doktora programlarının da bulunduğu bölümde derslerin tam donanımlı laboratuarlarda yürütüldüğünü ve öğrencilerin uygulamalı eğitim alma şansına sahip olduklarını kaydetti. 

MÜDEK'İN ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞİ

2006 yılında Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE- European Network for Accreditation of Engineering Education) adlı kuruluşun üyesi olan MÜDEK, 2009 yılından itibaren de akredite edeceği mühendislik eğitim programlarına EUR-ACE Label vermek üzere ENAEE tarafından yetkilendirildi.

MÜDEK ayrıca 2011 yılında IEA (International Engineering Alliance) şemsiyesi altındaki Washington Accord'a tam üye (Full Signatory) olarak da kabul edildi.