Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi’nin düzenlediği 1. Bilim-Kültür-Sanat Günleri sona erdi.

İstanbul MEF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zümra Atalay’ın “Mindfulness-Bilinçli Farkındalık” konulu sunumuyla başlayan 1. Bilim-Kültür-Sanat Günleri etkinliklerinin ikinci gününde “Türk Şiirine Kültürel Yaklaşımlar” paneli gerçekleştirildi.

UKÜ’den verilen bilgiye göre, oturum başkanlığını Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ’ın yaptığı panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Emel Kefeli ve Prof. Dr. Ömür Ceylan katıldı.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Emel Kefeli, “Kültürel Kimlik ve Şiir” başlıklı sunumunda, ‘Kimlik’ ve ‘Kültürel Kimlik’ kavramlarını çeşitli yönleriyle ele aldı. İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ömür Ceylan ise “Klasik Kültürün Cümle Kapısı: Divanlar” başlıklı sunumunda, kültürü, toplumları birbirinden ayıran değerler bütünü olarak tanımladı.

ERGÜLEN: “HAYATA BAĞLILIĞI AĞIRLAYABİLECEĞİM EN GENİŞ YER ŞİİR”

Etkinliğin son gününde şair Haydar Ergülen’le söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşiye şiirin anlaşılması gereken yazılar bütünü olmadığını vurgulayarak başlayan Şair Ergülen, şiir yazarken her seferinde ilk kez yazıyormuş gibi hissettiğini dile getirdi. Şiiri hayata bağlılık olarak tanımlayan Ergülen, bunun tabiata, doğaya, geçmişe bağlılık olarak da nitelendirilebileceğini aktardı. Haydar Ergülen, “Tabiatı, doğayı, geçmişi, dahası hayata bağlılığı ağırlayabileceğim en geniş yer şiir.” dedi.

1. Bilim-Kültür-Sanat Günleri, Ergülen’in kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.