Uçakta Bunu Mutlaka Yapın!

Uçak seyahatlerinizin daha iyi geçmesi için yapmanız gereken en önemli şeyi biliyor musunuz? Yanıt uzmanlardan: Mutlaka su için!

Uçuş esnasında su içmemek çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabiliyor. NYC Surgical Associates Yöneticisi Dr David Greuner susuz geçen bir uçuş esnasında kabin havasının ağız, burun ve ciğerlerdeki mukusta kurumaya neden olacağını, bunun ciddi bir hastalığa yol açabileceğini söylüyor:

“Mukus zarları enfeksiyonlarla savaşan antikorlar içerir. Kurudukları takdirde bağışıklık sistemi zayıflar.” Dahası da var; vücudun susuz kalması sonucu kanda yoğunlaşma gerçekleşiyor. Bu, uzun süre hareketsiz oturmayla da birleşince uçuş esnasında -nadiren de olsa- kanda tehlikeli pıhtılaşmaya neden olabiliyor. Greuner özellikle uzun uçak seyahatlerinde az su tüketmenin neticesinde kabızlık sorununun da ortaya çıkacağını söylüyor ve uçak sehayati boyunca, idrarın iyice açık renk olmasını sağlayacak kadar bol su içilmesini salık veriyor. Vücudun su tutmasına sebep oldduğu için havada alkollü içecek tüketmeyi ise önermiyor.