TUZLA VE MUTLUYAKA’NIN MUHTARLARI BELEDİYENİN KÖYLERİNE VERDİĞİ HİZMETTEN MEMNUN

Gazimağusa Belediyesi sınırlarındaki yerleşim birimlerinden olan Tuzla ve Mutluyaka köylerinin muhtarları belediyenin köylerine gösterdiği ilgiden memnun olduklarını ifade ederek, yaptıkları taleplerin dikkate alındığını ve yerine getirildiğini görmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Belediye ile işbirliği ve diyalog içinde köylerinin gelişmesini için çalıştıklarını söyleyen Tuzla Muhtarı İbrahim Umay ve Mutluyaka Muhtarı Erkin Şafaklı, Belediyemizin Basın ve Halkla İlişkiler Şubesi’ne hem yapılan işleri anlattı hem de bölgenin ihtiyaçlarını aktardı.



Umay: “Tuzla sürekli büyüyor ve talepleri artıyor”

Haziran 2014 seçimlerinde muhtarlık görevine seçilen İbrahim Umay, sürekli nüfusun ve yapılaşmanın arttığı bölgede görev yaptığını, büyüyen ve gelişen Tuzla’nın talepleri ve ihtiyaçlarının arttığını, nüfusun 5 bine yaklaştığını ifade ederek, belediyeden talep ettikleri gibi mezarlığın genişletildiğini, çevre duvarının yapıldığını, okulun çocuk oyuncaklarının zeminin de kauçukla kaplandığını söyledi.



Umay, belediyenin meydanda İngiliz döneminden kalan ve yıllardır akmayan çeşmeye su bağladığını, futbol sahasının yolunu tamir ettiğini, asfaltlama yaptığını aktararak, Turan kaynak Sitesi yolunun drenajının yapıldığını, Aydın Pekri Meydanı’ndaki şehitliğe çiçekler ekildiğini, sulama ekipmanları kurulduğunu, sokak isimlerinin takıldığını, trafikte kritik noktalara trafik aynaları da takıldığını anlattı. Belediyenin meydandaki parka oturma yerleri koyacağını, fidan dikeceğini ve aydınlatmasını da yapacağını de ifade eden Umay, Eski futbol sahasının olduğu yerin parka dönüştürülmesi için de belediyenin çalışma yapacağını, bu alanda çocuk oyuncakları, spor aletleri ve yürüyüş yolları olacağını söyledi. Umay, Glapsides’te düzenleyecekleri geleneksel Tuzla Deniz Panayırı’nı belediye ile işbirliğinde yapmak için de Belediye Başkanı İsmail Arter ile konuştuklarını söyledi.



“Belediye başkanımızla sürekli konuşuyoruz. Tuzla’nın yeni bölgesi olan Turan kaynak sitesi, leventler, halken sitelerinde çocuk parkı ihtiyacı var. Halken Akasya evlerinde bir yer ayrıldıydı park için” diyerek, çocuk parklarının yapılacağı bilgisine de sahip olduğunu belirtti. Tuzla Muhtarı İbrahim Umay, halkın taleplerini sürekli olarak iletişim halinde oldukları Belediye Başkanı İsmail Arter’e aktardıklarını ve verimli bir diyalog içinde olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek başkan ve ekibine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti

Şafaklı: “Halkın taleplerini belediye ile işbirliğinde karşılamak için çalışıyoruz”

Mutluyaka’da 1990 yılından itibaren 7 dönemdir görevde olan Muhtar Erkin Şafaklı, 450 nüfusu olan Mutluyaka’da yeni evlerin arttığını, halkın taleplerini belediye ile işbirliğinde karşılamak için çalıştıklarını, taleplerinin belediye tarafından olumlu karşılık bulmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Büyük çoğunluğunu Limasol’un Murtayaga köyünden gelenlerin oluşturduğu Mutluyaka köyünde Mutluyaka Hilal Spor Kulübü ve Mutluyaka Hilal Avcılık Atıcılık Birliği’nin faaliyet gösterdiğini, restoranlarından dolayı halkın uğrak yeri olan köyün son yıllarda gelişmeye başladığını söyledi.



Genel olarak belediye hizmetlerinin aksamadan devam ettiğini, temizliğin düzenli yapıldığını, büyük çaplı çöpler ve molozların da kaldırılmaya devam edildiğini, muhtarlığın ön tarafına çardak ve mezarlığın kapısının yapıldığını ifade eden Şafaklı, kendilerini memnun eden en önemli gelişmenin Atatürk Parkı’nın elektriğinin bağlanması olduğunu belirtti. Elektriği olmayan park alanında faaliyet yapacakları zaman sıkıntı yaşadıklarını, belediyenin elektriği bağlamasından sonra akşamları burada etkinlik yaptıklarını, Mutluyaka Hilal Spor Kulübü’nün tombala düzenlediğini ve elektrik parasını da düzenli ödediklerini söyledi.



Eski okulun olduğu yere düğün salonu yapılması için belediye başkanından söz aldıklarını ifade ederek, eski okulun arkasındaki harnup alanına ve yan tarafına insanların vakit geçirebileceği park alanı yapılabileceğini söyleyen Şafaklı, eski binanın restore edilip lokali olmayan avcılık birliğine buradan yer verilebileceğini, düğün salonu yapmak için aynı noktada boş yer olduğunu söyledi. Şafaklı, köyde merkezi noktada olan spor aletlerinin de sökülerek köy içinde belirlenen başka bir yere park alanı yapılarak takılacağını, göz önünde olduğu için kadınların kullanamadığı spor aletlerinin başka yere taşınacak olmasının özellikle kadınları mutlu ettiğini söyledi. Atatürk Parkı’na çiçekler ekildiğini sulama sisteminin kurulduğunu aktaran Şafaklı, yeni evlerin yapıldığı bölgede dere yatağının kapatıldığını, kış aylarında suyun biriktiği bölgeye drenaj hattının yapılmasını istediklerini ifade etti.