20 Ocak'ta Yaşanan Saldırı olaylarıyla ilgisi bulunan 6 kişi tutuklanarak hükümsüz olmak kaydı ile cezaevine gönderildi.

Mehmet İpek , Ahmet Türkmen ,Ümit Taş , Abdulhadi Doğan ,Bayram Ak ve Oktay Güney bu sabah Lefkoşa Kaza mahkemesine çıkarılıp 1 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderildi.

Savcılık şahısların tutuksuz yargılanmasını talep etti ancak , mahkeme yaşanan olayların toplum içinde huzur bozup derin yaralar açtığını kaydetti ve tutuklu yargılanmalarına kanaat getirdi.

Polis verdiği bilgide 9 kişinin daha arandığını ve bu kişilerin eşgallerinin tespit edildiğini beyan etti. Ayrıca Afrika Gazetesi'nin 6 bin 250 TL ve zemin kattaki dükkanın hasarıyla beraber yaklaşık 16 bin 457 zarara uğratıldığını da ekledi. 

Zanlılar mahkemeye getirilirken polisin mahkeme bahçesinde  yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve kişilerin Rabia ve Kurt işareti yapmak isterken kendilerine engel olduğu da gözlendi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Raynar huzurunda görüşülen duruşmada , savcı Aysın Bilgin ve zanlıların avukatı Recep Soner Sağlam hazır bulundu.

Olayla ilgili bulguları ise yeminli şahadet veren polis memuru Ömer Karadağlı aktardı.

Karadağlı , zanlıların ayaklanma ,kanunsuz topluluk, kasti hasar , mülke tecavüz suçlarından methalder oldukarını ve konuyla ilgili eşgalleri belirlenmiş olan 9 kişinin daha arandığını vurguladı.

Karadağlı , 6 zanlının da 50'şer bin TL'lik kefalet senedi imzalamalarını ve haftada bir gün en yakın polis karakolunda ispat-ı vücut yaparak yurt dışına çıkışlarının engellenmesi koşuluyla serbest kalmalarını talep etti.

Ancak kıdemli yargıç polis memurunun talebini reddederek ,6 zanlınında 1 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmelerine emir verdi .