"Türkler Bunun bedelini ödeyecekler"


“İsaak-Solomou’yu Anma İnisiyatifi” her yıl rutin hale getirdiği motosikletli eylemleri çerçevesinde kara geçiş kapılarında toplanırken koordine oldukları sosyal medya sayfalarında olayların yaşandığı güne ait fotoğrafları paylaşarak “Ya özgürlük ya ölüm”, “Bunun bedelini onlar ödeyecek” “Katiller” gibi paylaşımlarda bulunarak gerçek niyetlerini ortaya koydular.
Kara kapıları kapatıldı

Yaşanan olaylar üzerine KKTC polisi, güvenlik amacı olarak Güney’e geçişleri geçici bir süre yasaklayarak olası bir olayın yaşanmasının önüne geçmeye çalıştı.

ABD elçiliği vatandaşlarını uyardı

Gün içerisinde ABD Güney Kıbrıs elçiliği de resmi web sitesinden uyarıda bulunarak yaklaşık 3 gün sürecek eylemler sırasında vatandaşlarının ve çalışanlarının eylemlerin yapılacağı bölgelerden uzak durması konusunda uyardı.

Irkçı paylaşımlar

Motorlu üyelerden oluşan grubun sayfasında birçok ırkçı paylaşımlar yer alırken en çok dikkat çeken ve tepki toplayanı ise olayın yaşandığı gün çekilen fotoğrafa yapılan paylaşımlar oldu.

Paylaşımlarda grubun üyeleri ortak noktalarının savaşmak olduğu yazılırken “Ya özgürlük ya ölüm” “Bunun bedelini onlar ödeyecek” Katiller” gibi yapılan yorum ve paylaşımlar en çok dikkat çekenleriydi.