Türkiye ile KKTC arasında tüketicilerin korunması ve sağlık alanlarında imzalanan protokol ve anlaşmalar Türkiye’de Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Arasında Tüketicilerin Korunması Konusunda İş Birliği protokolüne onay verildi.

Protokolle, tüketicilerin sağlığını, güvenliğini ve ekonomik çıkarlarını korumak, iki ülke arasında ikili ilişkilerin teşvikini sağlamak amacıyla taraflar tüketiciyi koruma, piyasa gözetimi ve denetimi alanlarında karşılıklı ve devamlı iş birliğini sağlayacak, görüş alışverişinde bulunacak.

Ayrıca, taraflar, özellikle mevzuat, personelin kapasitesinin geliştirilmesi, e-ticaret, mesafeli satışlar, reklam, şikayetlerin çözümü ve piyasa gözetimi konusunda seminer ve konferanslar düzenleyecek, uzman değişimi yapacak. Protokol kapsamında, "Tüketicinin Korunması İş Birliği Komitesi" kurulacak.

SAĞLIK ALANINDA ANLAŞMA”

Türkiye ve KKTC arasında sağlık alanında hibe yapılmasına yönelik anlaşma da yürürlüğe girdi.

Buna göre, Türkiye, KKTC tarafının bu yıl ihtiyaç duyduğu 15 bin doz 5’li karma aşı, 5 bin doz 4’lü karma aşı, 12 bin doz kızamık-kızamıkçık ve kabakulak aşısı, 40 bin doz adult difteri-tetanoz aşısı, 10 bin doz oral polio aşısı, 18 bin doz hepatit B aşısı, 18 bin doz pnömokok aşısı, 15 bin doz pediatrik hepatit A aşısı, 40 bin doz PPD solüsyonu, 5 bin doz suçiceği aşışı, 100 adet yılan antiserumu, 50 adet tetanoz antiserumu ve 50 adet akrep antiserumu ücretsiz temin edecek.