CUMHURBAŞKANI SEÇİLMESİNİN ARDINDAN İLK YURT DIŞI ZİYARETİNİ KKTC’YE YAPAN ERDOĞAN’A DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU DA EŞLİK EDİYOR

 Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyareti için, özel uçağı TC-TUR ile Ercan Havalimanı’na geldi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun davetlisi olarak saat 13.10’da İstanbul’dan Ada’ya gelen Erdoğan, Ercan’da Cumhurbaşkanı Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu tarafından karşılandı.

Karşılamada Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça,Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt,bakanlar, üst düzey devlet ve hükümet yetkilileri de hazır bulundu.

Aralarında milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de yer aldığı bir grup vatandaş da Erdoğan’ı bayraklarla karşıladı.

İlk yurt dışı ziyaretinde Ercan’da tören kıtasıyla karşılanan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa bir süre VIP salonunda dinlendikten sonra dışarıya çıkarak kendisini karşılayanlarla el sıkıştı, ayak üstü sohbet etti. Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Çavuşoğlu'nun eşi Hülya Çavuşoğlu'na buketler takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra, Ercan'da kurulan platformda, karşılamaya gelenlere hitap ettiler.

Erdoğan’a, günübirlik ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Kızı Sümeyye Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve eşi Hülya Çavuşoğlu yanında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın ve Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileri eşlik ediyor.