DAVUTOĞLU, DR. FAZIL KÜÇÜK’ÜN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

DAVUTOĞLU ÖZEL DEFTERİ İMZALADI: “HÜKÜMETİMİZİN KIBRIS TÜRKÜ’NÜN BARIŞ, HUZUR VE REFAH İÇİNDE YAŞAMASI İÇİN DAİMA YANINDA OLACAĞINI BİR DEFA DAHA TEYİT EDİYORUM”

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan olarak KKTC’yi ilk ziyaretinde ilk olarak Kıbrıs Türk halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün kabrini ziyaret etti.

Anıttepe’de düzenlenen törende, Davutoğlu, Dr. Fazıl Küçük’ün kabrine çelenk koydu. Saygı Marşı eşliğinde saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ise Davutoğlu Anıt Özel Defteri’ni imzaladı.

Davutoğlu deftere şunları yazdı:

“Aziz Lider Dr. Fazıl Küçük,

Kıbrıs Türk halkının haklı davası için özveriyle sürdürdüğü çetin mücadelesindeki dirayetli önderliğinizi bir kez daha minnetle anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 62. Hükümeti’nin Başbakanı olarak yurtdışına yaptığım bu ilk ziyaret vesilesiyle, Hükümetimizin Kıbrıs Türkü’nün barış, huzur ve refah içinde yaşaması için daima yanında olacağını bir defa daha teyit ediyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum.

Ruhunuz şad olsun.”

Davutoğlu’nun, Dr. Küçük’ün Anıttepe’deki kabrini ziyaretine heyetinde yer alan Türkiye’nin Kıbrıs ile İlgili Koordinasyon İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin yanında TC’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da katıldı.