EROĞLU DAVUTOĞLU'NU KABUL ETTİ

EROĞLU: “ZİYARETLER TÜRKİYE'NİN HER ZAMAN KKTC'NİN YANINDA OLDUĞUNU GÖSTERİR”

DAVUTOĞLU: “KIBRIS TÜRK HALKININ HAKLI DAVASINI YİNE OMUZ OMUZA BİRLİKTE YÜRÜTÜP SAVUNACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti.

Eroğlu ile Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı’nda bir süre baş başa görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından iki ülkenin yetkililerinin de katıldığı öğle yemeğine geçildi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, görüşme öncesi yaptığı konuşmada, Davutoğlu'nun ziyaretinin kendilerini onurlandırdığını belirterek, Davutoğlu'nun ilk ziyaretini KKTC'ye yapmasının, dünyaya verdiği mesaj açısından önemli olduğunu kaydetti.

Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı iken müzakere sürecinde işbirliğinde çalıştıklarını, Kıbrıs sorununu yakından bildiğini ifade eden Eroğlu, Kıbrıs sorununa çözüm aramaya devam edeceklerini vurguladı.

Rum tarafının, Türkiye yetkililerinin KKTC'ye yaptığı ziyaretleri eleştirmesini doğru bulmadığını ifade eden Eroğlu, Türkiye'nin KKTC'yi tanıdığını, ziyaretlerin de doğal olduğunu belirtti. Eroğlu, ziyaretlerin Türkiye'nin her zaman KKTC'nin yanında olduğunu gösterdiğini vurguladı, Kıbrıs Türk halkı adına teşekkür etti.

Davutoğlu da, ilk ziyareti KKTC'ye yapmasının hem gelenek olduğunu hem de iki halk arasındaki  muhabbeti yansıttığına işaret etti.

Kıbrıs müzakerelerinde omuz omuza hareket etiklerini, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını yine omuz omuza birlikte yürütüp savunacaklarını vurgulayan Davutoğlu, sık sık KKTC'ye geleceklerini, KKTC verdikleri hükümet desteğinin süreceğini ve KKTC'nin hak ettiği yeri alması için çalışacaklarını söyledi.

Yemeğe, Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Türkiye Başbakanı Davutoğlu’yla birlikte KKTC’den Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş,  UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bazı bakanlar ve diğer yetkililer ile Türkiye’den Kıbrıs ile İlgili Koordinasyon İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin katıldı.