Benzeri Görülmemiş Bir Skandal 

Girne’de 20 Kasım tarihinde gerçekleşen ve ülkede bugüne kadar eşi görülmemiş bir skandala neden olan olay dün Girne Mahkemesi bilgisine getirildi. Alkolden bayılan Kayhan Türkel’e , hemşirelik öğrencisi tarafından serum takıldı, şişe bittiği halde iyileşmeyince hastaneye götürüldüğünde ‘beyin ölümünün’ gerçekleştiği ortaya çıktı Kayhan Türkel’i doktora götürmek yerine eczaneden serum alıp tedavi etmeye çalışan ancak düzelmediğini görünce hastaneye götüren, Türkel’in beyin kanaması geçirdiğinin anlaşılması üzerine tutuklanan Nisa Çuhalı, hemşirelik öğrencisi olan Eda Özcanlı ve Kerem Çavdar dün ek süre talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Türkel’in beyin ölümünün gerçekleştiği belirtilirken, zanlıların Türkel’i ülkede kaçak olarak yaşadığı ve ortaya çıkmaması için hastaneye götürmediği öğrenildi.

AKILLARA DURGUNLUK VEREN OLAY…
İddialara göre,20 Kasım tarihinde Lapta’da faaliyet gösteren bir meyhanenin üst katındaki apartmanda kalan Kayhan Türkel, saat 21.00 sıralarında kız arkadaşı Nisa Çuhalı tarafından evde baygın bir şekilde bulundu. Zanlı Çuhalı, hemşirelik okuyan arkadaşı Eda Özcanlı’yı telefonla arayarak fazla alkolden bayıldığını düşündüğü Türkel’i ayıltmak için yardım istedi. Eda Özcanlı ve Kerem Çavdar, Çuhalı’nın isteği üzerine olay yerine gitti. Üç zanlı Türkiye’de yaşayan Ulaş ismindeki anestezi teknisyeni arkadaşlarını arayıp bilgi aldıktan sonra bir eczaneye gidip serum satın aldı. Zanlılar aldıkları serumu evde baygın yatan Türkel’e taktı. Serum bittikten sonra Türkel’in kendine gelmemesi üzerine zanlılar Türkel’i Girne’deki özel bir hastaneye götürdü. 

OLAYDAN SONRA GÖZALTINA ALINDILAR
Ancak durumu çok ağır olan Türkel aynı özel hastanenin Lefkoşa’daki yerine götürüldü. Orada beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Türkel daha sonra Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırıldı. Türkel sabah saatlerinde ise ailesinin isteği üzerine Yakın Doğu Üniversitesi’ne götürüldü. Lapta’da 20 Kasım tarihinde yaşanan olay polise 21 Kasım tarihinde bildirildi. Zanlılar Nisa Çuhalı, Eda Özcanlı ve Kerem Çavdar, “Ağır yaralama ve izinsiz tıbbı müdahalede bulunma” suçlarından gözaltına alınarak haklarında soruşturma başlatıldı. 22 Kasım tarihinden beridir polis hücresinde tutulan zanlılar dün ek süre talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlılar hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini, Türkel’in hayati tehlikesi olduğunu, doktorlar tarafından uyutulduğunu ve beklemeye geçildiğini söyledi.

TÜRKEL’İN DURUMU KÖTÜLEŞİRSE, SUÇUN TARİFİ DEĞİŞECEK…
Polis, Türkel’in sağlık durumunun daha da kötüye gitmesi halinde soruşturmanın seyrinin de değişeceğini ifade etti. Kayhan Türkel’in evinde arama yapıldığını, kanunsuz herhangi bir maddeye rastlanılmadığını kaydeden polis, olayda kullanılan tıbbı malzemelerin bulunarak emare olarak alındığını açıkladı. Zanlıların gönüllü ifade verdiğini de belirten polis, soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların tutukluluk süresini 5 gün daha uzatırken duruşma sonrası zanlılar gözyaşlarına boğuldu..

Çiğdem AYDIN/Diyolog

SON GELİŞME İSE 
Kayhan Türkel’in beyin ölümü gerçekleşti. 


HABERLE İLGİLİ SON GELİŞMEYİ OKUMAK İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYIN 
www.kibrismanset.com/guncel/uyusturucuya-bir-can-daha-verdik-h125124.html



........